Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Skaņu mežs Berlīnes Mūzikas nedēļā

Viestarts Gailītis, 21.07.2011. 10:52

Skaņu mežs ir viens no līdzdibinātājiem starptautiskajā eksperimentālās mūzikas festivālu tīmeklī ICAS – International Cities of Advanced Sound. Šī tīmekļa ietvaros Skaņu mežs šogad tiek pārstāvēts Berlīnes Mūzikas nedēļā – mūzikas industrijas pasākumā, kas notiek Vācijas galvaspilsētā no 7. līdz 11. septembrim.
Skaņu mežs Berlīnes Mūzikas nedēļā

ICAS tika izveidots pirms trīs gadiem, kad 30 organizācijas un festivāli no 5 kontinentiem vienojās radīt platformu kopējiem projektiem un veicināt diskursu, lai tādējādi sekmētu attīstību mūzikas, mākslas, tehnoloģiju un sabiedrisko jautājumu saskarsmes punktos. Šī gada janvārī ikgadējā ikgadējā Berlīnes mūzikas festivāla Club Transmediale laikā Kreicbergas rajona bārā Paloma tika prezentēta maza un enerģiska "ICAS VIRTUVE" (ICAS KITCHEN), kur uzstājās mūziķi no ICAS festivālu valstīm. Skaņu mežu pārstāvēja Latgales eksperimentālā regeja projekts dubna un analogās elektronikas projekts Xahcx. Pasākums labi rezonēja publikā un septembrī ICAS prezentēs jau daudz plašāku programmu Berlīnes Mūzikas nedēļas ietvaros 7.-10.septembrī, tādējādi viešot eksperimentālāku noskaņu šai citādi visai komerciālajā pasākumā. Programma sauksies ICAS Suite jeb ICAS svīta. Centrālās Berlīnes neatkarīgās mūzikas vietās kā Festsaal Kreuzberg, Monarch, West-Germany, Palomabar un jaunajā Blumenbar Club uzstāsies vairāki desmiti mākslinieki, tostarp četri, kas pārstāvēs Skaņu mežu – Mārtiņš Roķis, Dunian, Kodek un Edgars Rubenis. Latviešu uzstāšanās noritēs klubā West-Germany sestdien, 10.septembrī.

10. septembra nakts solās būt interesants sadarbības projekts starp Skaņu mežu un Austrijas valsts radio ORF (Österreichischer Rundfunk) paspārnē esošā laikmetīgās mūzikas festivālu Musikprotokoll. Austriešu festivāls piedāvās jauno un daudzsološo irāņu elektronikas mūziķi Sohrab, ko publicē respektablā Londonas izdevniecība Touch Music (www.touchmusic.org.uk/sohrab). Sohrābs ir arī tēls no persiešu poētiskā eposa Šāhnāme, ko sarakstījis dzejnieks Firdovsī pirms tūkstoš gadiem.

ICAS Suite plašais muzikālais spektrs atspoguļo asociācijas dalībnieku atvērto piegājienu formai, ietverot plašu panorāmu laikmetīgās un eksperimentālās mūzikas, kas eksistē uzspiestā komerciālisma perifērijā. Mērķis šim eklektiskajam klubu mūzikas, avangarda popa, eksperimentu, laikmetīgās mūzikas, trokšņu, improvizācijas un performanču kokteilim, ko prezentēs gan atzīti, gan jauni mākslinieki ir viens: ļaut publikai iepazīt šo interesanto izpildītāju talantus.

Līdz šim apstiprināti sekojošie un daudzi citi mākslinieki:
2562 (NL)
ANTILLES (FR)
CONFORCE (NL)
CUTHEAD (DE)
DUNIAN (LV)
EDGARS RUBENIS (LV)
FAUNA (AR)
ISLAJA (FI)
JAC BÉRROCAL / VINCENT EPPLAY / DAVID FENNEC (FR)
JACOB KORN (DE)
JESS & CRABBE (FR)
KODEK (LV)
MĀRTIŅŠ ROĶIS (LV)
MIDAIRCONDO & MICHALA ØSTERGAARD-NIELSEN (SE)
MIOSINE (FR)
PETER VAN HOESEN (BE)
POPPER-C (CZ)
SECOUSSE CREW (FR)
TABLE (CZ)
TEVE (CZ)

Publicitātes foto, Edgars Rubenis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV