Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas Radio kora koncerts no Francijas Radio festivāla tiks translēts tiešraidē Latvijas Radio 3 Klasika

Elīna Karaseva, 25.07.2011. 12:07

Operas mīļotājiem Latvijas Radio 3 Klasika tiešraidē 27. jūlijā plkst. 21:00 būs iespēja dzirdēt opermūzikas retumu – Džuzepes Verdi Laupītājus. Koncertā Monpeljē Berlioza operā ar Latvijas Radio kori muzicēs izcilais ukraiņu soprāns Olga Mikitenko, korejiešu tenors Alfrēds Kims, spāņu un itāļu izcelsmes bass Rubens Amoreti, itāļu baritons Nikola Alaimo, Monpeljē Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Antonīno Foljāni.
Latvijas Radio kora koncerts no Francijas Radio festivāla tiks translēts tiešraidē Latvijas Radio 3 Klasika

20. gadsimta beigās no aizmirstības celtā Džuzepes Verdi opera Laupītāji ir komponista jaunības gadu opuss, kura libreta pamatā ir Frīdriha Šillera darbs. Operas pirmatskaņojumā 1847. gada 22. jūlijā Londonā Viņas Majestātes teātrī bija pulcinātas tā laika opermūzikas zvaignes, tostarp par zviedru lakstīgalu dēvētais soprāns Jenija Linda un pie diriģenta pults stājās pats autors. Pirmizrādi noskatīties bija ieradusies teju visa Londonas aristokrātija un karaliene Viktorija ar princi Albertu. Par spīti pirmatskaņojuma panākumiem, opera nav iekļuvusi opernamu regulārajā repertuārā, mūzikas vēsturnieki kā iemeslu min solopartiju ārkārtīgo sarežģītību un, iespējams, arī baiso libretu.

Francijas Radio un Monpeljē reģiona rīkotais festivāls ir viens no nozīmīgākajiem Eiropas vasaras mūzikas festivāliem, kas lepojas ar izcilu mūziķu koncertiem, gan izmeklētu filmu programmu un džeza mūzikas vakariem. Šogad festivālā viesojas tādas pasaules mēroga zvaigznes kā pianisti Jevgeņijs Kisins, Brižita Anžerē, Marija Žuana Pireša, Concerto Köln un citi izcili mūziķi.

Latvijas Radio koris festivālā ir gaidīts viesis, šogad koris tajā piedalās jau sešpadsmito reizi, sniedzot trīs solo koncertus Monpeljē reģiona pilsētās, kā arī divus koncertus kopā ar Monpeljē Nacionālo simfonisko orķestri un izciliem mūziķiem festivāla norises centrālajā vietā Berlioza operā Le Corum.

Visas Latvijas Radio kora komandējuma izmaksas sedz festivāla rīkotāji.

Vairāk informācijas:

http://www.festivalradiofrancemontpellier.com/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV