Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas pārstāvji "Bonoparti.LV" iekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

LETA, 11.05.2007. 08:55 | komentāri (1)

Latvijas mūziķu apvienība "Bonoparti.LV" pārvarēja Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pusfinālu un 12.maijā Helsinkos ar dziesmu "Questa Notte" piedalīsies konkursa finālā.
Latvijas pārstāvji "Bonoparti.LV" iekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā
Latvijas pārstāvji 28 valstu konkurencē iekļuva to 10 valstu starpā, kas pēc dalības pusfinālā piedalīsies konkursa finālā.

Apvienība "Bonaparti.LV" pusfinālā uzstājās pēdējie - ar 28.kārtas numuru, taču finālā tie uzstāsies ar 14.kārtas numuru.

Jau ziņots, ka "Bonaparti.LV" ir sešu Latvijā pazīstamu tenoru apvienība, kas tika izveidota 2007.gadā speciāli nacionālajam Eirovīzijas dziesmu konkursam. "Bonaparti.LV" veido grupas "Labvēlīgais Tips" dalībnieki Normunds Jakušonoks, Kaspars Tīmanis un Andris Ābelīte, grupas "Bet bet" solists Zigfrīds Muktupāvels, grupas "Cacao" solists Andris Ērglis, kā arī Latvijā dzīvojošais itālis Roberto Meloni.

Šogad 24.februārī "Bonaparti.LV" startēja nacionālās atlases finālā. Pirmajā kārtā, kurā tika noskaidrojās trīs finālisti, "Bonaparti.LV" kļuva par pārliecinošiem uzvarētājiem un iekļuva superfinālā, kurā, iegūstot 49 422 balsis, apsteidza Intaru Busuli un Gunāru Kalniņu.

"Bonaparti.LV" izpildīto dziesmu "Questa Notte" 2006.gadā sarakstīja zviedru komponists Kjells Jenstigs ar nosaukumu "Tomorrow". Komponists dziesmu iesniedza 2007.gada Latvijas Eirovīzijas nacionālās atlases konkursam. Konkursa vajadzībām tika nomainīts gan sākotnējais dziesmas teksts, gan valoda.

Bukmeikeri Eirovīzijas dziesmu konkursā prognozēja Serbijas, Zviedrijas vai Baltkrievijas pārstāvju uzvaru, bet Latvijas grupas "Bonaparti.lv" izredzes uzvarēt konkursā Lielbritānijas lielākā bukmeikeru kantora "Ladbrokes" bukmeikeri vērtēja kā 25 pret 1, un kantoraizveidotajā sarakstā mūsu valsts pārstāvji ieņēma 13.vietu.

Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa fināls Helsinkos notiks 12.maijā, kas Latvijas televīzijas 1.kanālā tiešraidē tiks translēts plkst.22.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV