Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Festivāla "Liepājas vasara" kamermūzikas Galá koncertā - ansambļu un mūzikas dažādība

Iveta Vēvere, 04.08.2011. 10:32

10. augustā plkst.19:00 Liepājā, Promenade Hotel Hika zālē izskanēs pēdējais festivāla Liepājas vasara 2011 kamermūzikas cikla koncerts. Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) kameransambļu izpildījumā klausītājiem būs iespēja baudīt kamermūziku no baroka, klasikas, romantisma, kā arī laikmetīgās un mūsdienu mūzikas šedevru klāsta.
Festivāla "Liepājas vasara" kamermūzikas Galá koncertā - ansambļu un mūzikas dažādība

Klausītāji varēs izbaudīt plašu skanējumu spektru. Festivāla Liepājas vasara konferansjē Dzintars Jurgelaitis par koncertu stāsta: „Tas būs visnotaļ raibs – dažāda mūzika, daudzveidīgs izpildītāju kopums... Katrs klausītājs varēs atrast kaut ko sev – sākot no Baha līdz Pjacollas un mūsdienu metālpūšamo instrumentu skaņdarbiem."

Koncertā piedalīsies stīgu duets (vijolnieces Agrita Kukuka un Pārsla Šķubure), arī stīgu trio (stīgu kvarteta B.E.E.R. mūziķi – vijolniece Baiba Lasmane, altists Raimonds Golubkovs un čellists Ēriks Kiršfelds), flautas, obojas un fagota trio (Anita Barlote, Mārtiņš Zālīte un Raimonds Almanis). Skanēs arī obojas un vijoles duets (Āris Burkins un Līga Baltābola) un metālpūšamo instrumentu kvintets. Klausītāji dzirdēs arī neierastākus instrumentus – skanēs skaņdarbs sitamajiem instrumentiem un mežragam (Vigo Račevskis un Aivars Vadonis) un marimbas solo Māra Zīlmaņa izpildījumā. Publika dzirdēs arī kontrabasu kvartetu (Aivars Meijers, Guntis Kolerts, Raitis Eleris un Kaspars Kronpušs).

Pirmajā daļā klausītāju baudījumam vairāk tiks piedāvāta klasiska mūzika – Bahs, Vivaldi, Šūberts. Pirmās daļas izskaņā koka pūšamo instrumentu kvintets Amber Sound Quintet ar Žaka Ibēra mūziku lēnām pietuvosies koncerta otrajai daļai, kur publiku priecēs jau daudz mūsdienīgāka mūzika – Žana Delfina Alarda, Jarmo Sermilas un Žana Fransē skaņdarbi, Astora Pjacollas Gadalaiki (izpildīs vijolniece Ērika Savicka un kontrabasists Aivars Meijers kopā ar viesmāksliniecēm – akardeonisti Natāliju Meļņikoviču un pianisti Aleksandru Boroduļinu) un Kamils Sen-Sanss ar saviem, Dzintara Jurgelaiša raksturojumā, „ziloniskajiem motīviem".

LSO vadītājs Uldis Lipskis par šo koncertu izsakās poētiski: „Klausītājiem būs iespēja sajust mūsu orķestra dvēseli tuvplānā."

Biļetes uz festivāla Liepājas vasara koncertiem meklējiet visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās. Iesakām biļetes iegādāties savlaicīgi – to cena, tuvojoties koncertiem, var pieaugt.

Koncerta dienā viesnīcas Promenade Hotel restorānā Piano visiem apmeklētājiem 10% atlaide rēķinam.

Festivāla Liepājas vasara oficiālā interneta mājas lapa: www.liepajasvasara.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV