Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

„Bilžu" vasaras nometnē tapušas mandalas

Tija Auziņa, 09.08.2011. 14:22

Noslēgusies mūzikas un mākslas festivāla „Bildes" vasaras nometne, kas jau tradicionāli notika gleznainajā un allaž viesmīlīgajā viesu namā „Nītaures dzirnavas".
„Bilžu" vasaras nometnē tapušas mandalas

Galerijas:

Šoreiz nometnes laikā tapušas mandalas – cirkulāras ģeometriskas vai simboliski tēlainas kompozīcijas, kuras veidojot nometnes dalībnieki meklēja savu stilu, krāsas un simbolus, lai paustu savu vēstījumu vai vēlējumu, mācītos koncentrēties un iegūtu harmoniju.

Nometnē piedalījās mūziķi Sandra Bula–Ziemele, Inese Darkeviča, Marts Kristiāns Kalniņš, Ilze Kalve, Uldis Kākulis, Guntars Mucenieks, Imanta Priekule, Valts Pūce, Olga Rajecka, Uldis Timoško, Jānis Vanadziņš, Āris Ziemelis, mākslinieki Ināra Garklāva, Inguna Krolle-Irbe, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Inese Mailīte, Linda Stepēna, Guntars Ošenieks, Arvīds Plokšta, Valdis Štrāls, fotogrāfi Valts Kleins, Ojārs Jansons, aktieris, režisors un dziesminieks Varis Vētra.

Mandalu burvību apzināties nometnes dalībniekiem palīdzēja mākslinieces Ēra Zalcmane, Ingrīda Indāne un Dace Visnola. Mandalu veidošanai tika izmantotas dažādu veidu krāsas (akrils, flomāsteri, krītiņi, tušas, zīmuļi) un otas no veikala „HobbySet", un kanvas audumi no „JYSK".

Mākslas un psiholoģijas maģistre, LU lektore Ēra Zalcmane: „„Bilžu" nometnē vadot mandalu zīmēšanas nodarbības varēju vērot kā tapa daudz interesantu kompozīciju, kas atspoguļoja katra dalībnieka individualitāti, emocijas, sapņus un dvēseles stāvokli. Ir tapuši darbi, kuros var redzēt gan emocionālu pārdzīvojumu, gan smalku sevis izpētes procesu, bet ir arī darbi, kas piesaista uzmanību ar asprātīgu ideju, filozofisku domu, vai košu un dzīvespriecīgu krāsu salikumu."

Nometnes īpašais viesis šogad – astrologs Kristaps Lapiņš.

Plašāka fotogalerija par nometni apskatāma „Bilžu" mājaslapā www.bildes.lv.

Mandalu izstāde būs aplūkojama rudenī festivāla „Bildes" koncertu laikā Rīgas Kongresu namā un tirdzniecības centrā „Spice".

„Bilžu birojs" aicina arī citus „Bilžu" mūziķus un radošo profesiju pārstāvjus iesaistīties mandalu izstādes veidošanā. Informācija – „Bilžu birojā" pa tālruni 29282866.

Foto: Māksliniece Inese Mailīte, (c) Ojārs Jansons

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV