Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ievērojamais poļu komponists Pāvels Lukaševskis ierodas Liepājā

Iveta Vēvere, 15.08.2011. 13:00

Kā ziņots iepriekš, jau rītvakar plkst.19:00 Liepājā Sv.Jāzepa katedrālē sadarbībā ar 14.Starptautisko garīgās mūzikas festivālu notiks vērienīgs festivāla Liepājas vasara noslēguma koncerts. Liepājā uz Liepājas Simfoniskā orķestra un Valsts akadēmiskā kora Latvija mēģinājumu jau šodien ierodas pasaules atzinību guvušais poļu komponists Pāvels Lukaševskis.
Ievērojamais poļu komponists Pāvels Lukaševskis ierodas Liepājā

Pāvels Lukaševskis šobrīd ir viens no nozīmīgākajiem autoriem Polijas mūzikā, viņa darbi bieži tiek atskaņoti Eiropas festivālos. Komponista 2.simfonija Festinemus amare homines un Veni creator korim a cappella festivāla Liepājas vasara noslēguma koncertā piedzīvos savus Latvijas pirmatskaņojumus. Simfonijā solo partijas ir uzticētas lieliskajām Latvijas Nacionālās operas solistēm – Kristīnei Gailītei un Lienei Kinčai.

Liepājā uz sava jaundarba Paradīze pasaules pirmatskaņojumu ir ieradušies arī viens no Latvijā pašreiz pieprasītākajiem jaunajiem komponistiem Kristaps Pētersons, kā arī Ēriks Ešenvalds, kas šobrīd ir otrs pasaulē atzītākais latviešu komponists aiz Pētera Vaska. Festivāla Liepājas vasara noslēguma koncertā skanēs Ērika Ešenvalda skaistais skaņdarbs Mākoņi.

Publicitātes foto, Pāvels Lukaševskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV