Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Andris Nelsons saņems „Echo Klassik" balvu un izvirzīts „Gramophone" balvai

Liene Jakovļeva, 15.08.2011. 14:28

Diriģentam Andrim Nelsonam piešķirta Vācijas fonoakadēmijas prestižā balva „Echo Klassik" kā Gada diriģentam. Diriģents izvirzīts arī britu mūzikas žurnāla „Gramophone" balvai kategorijā Gada mākslinieks 2011.
Andris Nelsons saņems „Echo Klassik" balvu un izvirzīts „Gramophone" balvai

„Echo Klassik" balva Andrim Nelsonam piešķirta par Igora Stravinska baleta „Ugunsputns" un „Psalmu simfonijas" ieskaņojumu kopā ar Birmingemas simfonisko orķestri, kura galvenais diriģents Andris Nelsons ir kopš 2008. gada. Balva tiks pasniegta 2. oktobrī Berlīnē. "Echo Klassik" balvas tiek pasniegtas kopš 1994. gada, ik gadu godinot izcilākos un panākumiem bagātākos Vācijas un starptautiskās mūzikas pasaules pārstāvjus.

Britu mūzikas žurnāla „Gramophone" balvu nominantus izvirza un par tiem balso īpaši atlasīta žūrijas komisija, taču kategorijā Gada mākslinieks uzvarētāju nosaka "Gramophone" lasītāju balsojums. Līdz 31. augustam par Andri Nelsonu var nobalsot mājaslapā www.gramophone.co.uk. Šai balvai kopumā izvirzīti desmit mākslinieki – diriģenti Andris Nelsons, Gustavo Dudamels un Ivans Fišers, diriģents un viola da gamba virtuozs Žordi Savals, pianisti Micuko Učida un Langs Langs, trompetiste Elisone Bolsoma, vijolniece Alina Ibragimova, dziedātājs Jonass Kaufmans un Berlīnes filharmoniskais orķestris. "Gramophone" balvu pasniegšana sadarbībā ar "Steinway & Sons" notiks 6. oktobrī.

Šobrīd Andris Nelsons turpina diriģēt Riharda Vāgnera operas „Loengrīns" izrādes Baireitas festivālā. Augusta nogalē un septembra sākumā Andris Nelsons kopā ar Concertgebouw orķestri dosies koncertturnejā, kuras ģeogrāfija iekļaus Amsterdamu, Frankfurti, Dortmundi, Lucernas festivālu un Grafenegas festivālu. 10. un 11. septembrī Andris Nelsons stāsies pie „Berlīnes Filharmoniķu" diriģenta pults koncertos Berlīnē, bet septembra beigās un oktobra sākumā kopā ar Birmingemas simfonisko orķestri Eiropas turnejā koncertēs Turīnā, Cīrihē, Tulūzā, Madridē un Barselonā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV