Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Aizvadīts Fontaine Festival 2011

EasyGet.lv, 15.08.2011. 17:29 | komentāri (1)

Aizvadītajā nedēļas nogalē no 12. līdz 14. augustam Liepājā uz piecām skatuvēm norisinājās sestais Fontaine Festival.
Aizvadīts Fontaine Festival 2011

Galerijas:

Piektdienas vakarā kluba skatuvi uzsildīja zviedu trio „Langfinger", kuri pēc koncerta atzina, ka bija patīkami pārsteigti, ka klausītāji uz dejošanu nebija mudināmi. Zviedru grupas mūziku varētu dēvēt par jam roku – improvizēts tika daudz, izmantojot ne vien roka, bet arī kantrī, blūza un rokenrola stilistiskos elementus. Tajā pašā laikā uz kluba pagrabstāva skatuves koncertēja grupa „Laime Pilnīga", kuru mūzika mudināja klausītājus uz vokālo līdzdalību. Garu un muzikāli smalkas tehnikas paraugstundu uz Acropolis skatuves sniedza Spanish Jam School dalībnieki. Viņi iesaistīja arī klausītājus, aicinot viņus nolasīt pa fragmentam no stāsta, kurš pēc tam tika izspēlēts.

Namatēvs Luijs Fonteins festivāla ietvaros uz skatuves kāpa vairākas reizes. Pirmajā dienā kopā ar grupu „The Starlight Seachers", bet sestdienu atklāja viņa Beat Machine un Nila Īles duets. Tas pārsteidza ar hipnotizējošu grūvu, un būtu dēvējams par Tuvo austrumu iedvesmotu etno. Starp priekšnesumiem un, protams, arī to laikā Fonteins nebija piemirsis arī vizuālos efektus. Vai kāds spēja saskaitīt, cik dažādos tērpos festivāla laikā viņš bija redzams?

Fontaine Festival katru gadu prezentē jaunos Flashlight grupu konkursa uzvarētājus, kas šogad bija smagā metāla grupa "Sacramental". Jaunajām grupām dzīvesprieks nav neierasta parādība, arī suģestējoši ģitāristi-vokālisti ir sastopami visai bieži, bet grupā "Sacramental" lielais trumpis ir basists, kurš ne vien vizuāli atgādināja leģendāro Klifu Bērtonu, bet arī muzikāli prezentēja tehniskas daudzveidību un bija arī ir viens no vokāliem. Lielu klausītāju interesi piesaistīja laika pārbaudi izturējušas latviešu rokmūzikas vērtības - grupas „Zig Zag" un „Pienvedēja Piedzīvojumi" blīvi piepildīja klubu. Dejot gribētāji pulcējās Prison bārā, kur muzikālo jautrību nodrošināja Radio 101 dīdžeji.

Fontaine Festival ietvaros pēc koncerta bija iespēja sasveicināties un aprunāties ar dzirdētajiem mūziķiem. Diemžēl garlaikoti viesnīcas terasē sēdēja zviedri „Skurkarna". Viņiem nebija iespēja saņemt komplimentus par uzstāšanos, jo viņi netika atpazīti - grupa spēlēja maskās! Priekšnesums bija izkopts līdz detaļām - maskas bija vecu vīru, iespējams, politiķu, sejas, kuru lūpas rotāja pašpārliecināts smīns. Solists spēlēja mazu elektronisku agregātiņu, kas vizuāli atgādināja spēļu konsoli, pārējā grupa pārvaldīja ierastors rokgrupas instrumentus. Tā savdabīgā 70. gadu psihodēlija tika miksēta ar runu audio ierakstu, kamēr mūziķu gurni kustējās līdzi ritmam. Amizanti un dejojami!

Līdzās alternatīvai mūzikai un rokmūzikas klasiskāko žanru pārstāvošajiem izpildītājiem labi sadzīvo arī smagā mūzika, kas šī gada festivālā bija labi pārstāvēta. Sava albuma „Aequilibrium" tūres sākumu - ceturto koncertu nospēlēja brazīliešu trash-death metāla grupa „Torture Squad". Mūziķi atzina, ka joprojām labās atmiņā ir saglabājuši 2008. gada uzstāšanos un patiesi priecājas atgriezties Liepājā. Jāpiemin, ka pirms trīs gadiem grupa koncertēja arī Rīgā, tomēr Liepāju galvaspilsētai nepārspēt! Tikmēr Fontaine Festival koncertu tūri noslēdza pašmāju grupa „SIA Radikal", kas koncertos ir aizvadījusi ikkatru vasaras nedēļas nogali. Mērķtiecīgā darba rezultātā grupa ir ieguvusi stabilu atbalstu īpaši jaunās paaudzes vīriešu vidū. Bet grupas „ Rebel Riot" vārds, šķiet, vairs nav atdalāms no Fontaine Festival.

Kamēr uz Gypsy Camp skatuves skaņojās lielie un pieredzējušie, klausītājus uz iepriekš programmā nepieteiktās Hipiju skatuves izklaidēja jaunās smagās rokmūzikas cerības. Lai gan jaunajiem puišiem noteikti vēl nebija 18 gadi, taču fanu - vienaudžu pulks tiem bija gana liels. Iepējams, negaidītie, iepriekš nepieteiktie mākslinieki vai negaidīti uzceltās skatuves varētu būt veids, kā Fontaine Festival arī nākamajos gados varētu pārsteigt klausītājus. Un labi, ka bija arī trešās nakts, kuras brīvā jam programma palīdzēja ikdienas realitātei. Nevar prieku kā ar nazi nocirst! Grupu pulkam no jauna bija pievienojusies „Adamsu Famīlija" , bet vēl vienu reizi koncertus nospēlēja grupas „Phonomik" un „Rebel Riot". Naktī uz pirmdienu muzikālās performaces bija dzirdamas klubā Fontaine Palace.

Foto: The Beat Machine feat Nils Īle, (c) Ģirts Gertsons

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV