Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Festivāls Liepājas vasara gūst arvien lielāku publikas atsaucību

Iveta Vēvere, 17.08.2011. 16:10

Vakar ar izcilu koncertu publikas līdz malām piepildītā Sv.Jāzepa katedrālē noslēdzās teju visas vasaras garumā – no 25. maija līdz pat 16. augustam ilgušais festivāls Liepājas vasara. Lielais klausītāju pieplūdums pierāda to, ka festivāls kļūst arvien saistošāks un populārāks. Ne tikai lielkoncerti ar orķestra piedalīšanos, bet arī festivāla tradicionālie trešdienu kamermūzikas vakari šogad izpelnījās lielu publikas atsaucību.
Festivāls Liepājas vasara gūst arvien lielāku publikas atsaucību

Galerijas:

„Festivāls ir audzis, par ko man ir milzīgs gandarījums! Redzu, ka publika grib baudīt šādus koncertus vasaras vakaros, tāpēc centīsimies arī nākošgad sagādāt mūsu klausītājiem īpaši aizraujošas koncertprogrammas lielisku mūziķu izpildījumā," stāsta LSO vadītājs Uldis Lipskis.

Festivālu šogad kopumā ir apmeklējuši ap 3500 klausītāju.

Liepājas vasaru 2011 atklāja pasaules slavenais vijolnieks Gidons Krēmers ar savu starptautiski atzīto kamerorķestri Kremerata Baltica. Neaizmirstamu koncertu brīvdabas estrādē Pūt, vējiņi! sniedza Liepājas Simfoniskais orķestris un jauniešu koris Kamēr... kopā ar maestro Raimondu Paulu un Intaru Busuli. Izcilu sniegumu rādīja Latvijas Nacionālās operas soliste Sonora Vaice, kas Liepājas Simfoniskā orķestra pavadījumā atskaņoja opermūzikas klasiku.

Nupat Liepājā, Sv.Jāzepa katedrālē ar pasaules pirmatskaņojumu latviešu komponista Kristapa Pētersona skaņdarbam Paradīze izskanēja festivāla Liepājas vasara 2011 noslēguma koncerts. Klausītāji varēja baudīt garīgo mūziku Liepājas Simfoniskā orķestra, Valsts akadēmiskā kora Latvija un lielisku solistu izpildījumā. Pie diriģenta pults stājās nepārspējamais garīgās mūzikas interprets Māris Sirmais. Koncertu apmeklēja arī atskaņojamo darbu autori – gan Kristaps Pētersons, gan Ēriks Ešenvalds, gan arī ievērojamais poļu komponists Pāvels Lukaševskis.

Zāles bija pilnas arī festivāla Liepājas vasara koncertos Alsungā un Skrundā, kur Liepājas Simfoniskais orķestris Andra Veismaņa vadībā atskaņoja Vīnes klasiku, ko publika uzņēma ar sajūsmu.

Ar īpaši šim festivālam sagatavotām koncertprogrammām festivāla kamermūzikas ciklā šarmantajā viesnīcas Promenade Hotel Hika zālē klausītājus priecēja labākie Liepājas Simfoniskā orķestra kameransambļi. Koncertus sniedza tādi lieliski mūziķi kā stīgu kvartets B.E.E.R., koka pūšamo instrumentu ansamblis Amber Sound Quintet, pianiste Elīna Bērtiņa duetā ar čellistu Ruslanu Viļenski, kameransamblis Spectrum, metāla pūšamo instrumentu ansamblis Amber Sound Brass ar dziedātāju Ievu Kerēvicu u.c.

Festivāla Liepājas vasara 2011 organizatori izsaka pateicību saviem atbalstītājiem, jo īpaši Latvijas Dzelzceļam, bankai Citadele, Latvenergo, Liepājas pilsētas domei, kā arī Kultūras pārvaldei un TVNET.

Foto: Gidons Krēmers un Kremerata Baltica; (c) Aigars Prūsis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV