Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Izskanējis pirmais labdarības Maratonkoncerts Liepājā

Gundars Venens, 22.08.2011. 14:40

Neskatoties uz brāzmaino jūras vēju, kas sestdienas pēcpusdienā apciemoja Liepāju, plānotais labdarības Maratonkoncerts, apvīts baroka un mūsdienu latviešu mūzikas skaņām, izskanēja cēli un suģestējoši.
Izskanējis pirmais labdarības Maratonkoncerts Liepājā

Koncertu noklausījās vairāk nekā 250 apmeklētāji, saziedojot 328,98 latus. Iespējams, ka skeptiķiem tas nešķitīs daudz, bet vai nav piedzīvots, ka arī mazam cinītim ir pa spēkam lieli vezumi? Šoreiz būtiskākais bija ieinteresētība, atsaucība un labā griba.

Kristīne Adamaite, Jolanta Barinska, Jacinta Bicāne, Ilona Birģele, Larisa Carjkova, Līga Ivāne, Vita Kalnciema, Liene Andreta Kalnciema, Jānis Pelše, Iveta Pelše, Līga Pūķe, Ilze Reine, Atis Stepiņš un Līga Auguste bija tie Latvijas ērģelnieki, kas ziedoja savu mākslu un meistarību unikālo Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāles ērģeļu atjaunotnei.

Kā atzina koncerta vadītāja, profesore Ilma Grauzdiņa, uz šīm ērģelēm spēlēt ir pagrūti – tāds nu ir šis vēsturiskais instruments. Taču man bija interesanti salīdzināt – kā Trīsvienības ērģeles skanēja agrāk, kā tagad. Skanējums tagad uzlabojies. Daudz kas jau izdarīts un tiek darīts.

Taču tam darbam gala praktiski nav – instruments prasa gan lielākus remontus, gan pastāvīgu aprūpi. Tas mūsu – šīs vērtības mantinieku – gods un pienākums.

Maratonkoncertu ar Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Radio atbalstu sarīkoja Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāles atjaunošanas fonds.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV