Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Andris Nelsons un Latvijas Radio koris tiešraidēs "LR 3" programmā "Klasika"

Ginta Subbota, 23.08.2011. 18:12

Latvijas Radio 3 programma "Klasika" šonedēļ - 24. un 27.augustā - piedāvā divu īpašu koncertu tiešraides.

Trešdien, 24. augustā, plkst.21:15 klausītāji būs liecinieki latviešu diriģenta Andra Nelsona sadarbībai ar vienu no izcilākajiem pasaules orķestriem - Amsterdamas Karalisko Concertgebouw orķestri. Pie šī ievērojamā kolektīva diriģenta pults Andris Nelsons pirmoreiz stājās pirms trim gadiem, bet šovasar jau kopā ar to dosies turnejā pa slavenām Nīderlandes, Vācijas, Šveices un Austrijas koncertzālēm. Trešdienas vakarā "Klasika" translēs pirmo no deviņiem koncertiem, un tas notiks orķestra mājvietā - akustiski nevainojamajā Amsterdamas Concertgebouw zālē. Koncerta programmā būs divi Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena darbi - uvertīra "Atēnu drupas" un Piektais klavierkoncerts Mibemol mažorā ar solistu - Taškentā dzimušo amerikāņu pianistu, Grammy balvas laureātu Jefimu Bronfmanu. Vakara otrajā daļā izskanēs 19.gadsimta krievu komponista Nikolaja Rimska-Korsakova četrdaļīga simfoniskā svīta "Šeherezade", kurā tiks uzburtas krāšņas, austrumnieciskas un izsmalcinātas skaņu gleznas par bargo sultānu Šahriaru, daiļo stāstnieci Šeherezadi un viņas tūkstoš un vienas nakts pasakām.

Savukārt 27.augustā plkst.20:25 tiešraidē LR 3 "Klasika" viesosies Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas ievērojamākajā koncertvietā - Bervalda zālē, kur sestdienas vakarā tiks atklāts Baltijas jūras festivāls. Šis festivāls, dibināts 2003.gadā, ir spilgts Baltijas jūras valstu mākslinieciskās sadarbības piemērs un izveidojies par vienu no nozīmīgākajiem Ziemeļeiropas vasaras mūzikas dzīves notikumiem. Šogad īpaši tiks akcentēta Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas 20.gadskārta, tādēļ atklāšanas koncertā skanēs Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komponistu darbi šo trīs valstu mākslinieku priekšnesumos. Mūsu valsti jau atkārtoti šajā festivālā pārstāvēs Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava, atskaņojot Pētera Vaska opusu "Zīles ziņa". Koncertā piedalīsies arī Igaunijas Nacionālais vīru koris un Igaunijas Nacionālais simfoniskais orķestris, meiteņu koris Liepaites no Lietuvas un igauņu diriģents Tenu Kaljuste, kurš vadīs Arvo Perta, Veljo Tormisa, Mikolaja Konstantīna Čurļoņa un Ludviga van Bēthovena darbu atskaņojumus.

Abas tiešraides vadīs un notiekošo radio ēterā komentēs Sandra Ņedzvecka.

Latvijas Radio 3 aicina pavadīt šos vakarus kopā, klausoties lieliskus koncertus ar Latvijas mākslinieku piedalīšanos. Programmu "Klasika" iespējams klausīties arī internetā www.latvijasradio.lv un sekot jaunumiem twitter kontā @LatvijasRadio!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV