Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

oyaarss un draugi izdod ierakstu "smaida greizi nākamība"

Arvīds/oyaarss, 01.09.2011. 09:39

Bauskas elektronisko ainavu darinātājs oyaarss sadarbībā ar kolēģiem ir sarūpējis deviņu stāstu – skaņdarbu izlasi "Smaida greizi nākamība" par neticamiem piedzīvojumiem iz nākotnes. Šī digitālā dziesmu vācele ir sākusi savu dzīvi internetā 1. septembrī, un visi interesenti tiek laipni aicināti lejupielādēt un dāvāt to saviem bērniem, draugiem un līdzpilsoņiem.
oyaarss un draugi izdod ierakstu "smaida greizi nākamība"

Šajā ierakstā autori cenšas piedāvāt mazuliet citādu skatījumu uz tik plaši izmantoto terminu "elektroniskā mūzika", padarot to mazāk matemātisku un vairāk organisku, caurvijot to ar akustiskās mūzikas niansēm un saglabājot izteiktu cilvēka rokas pieskārina pēcgaršu. Šeit dzirdamas gan ģitāru un vijoļu stīgas, gan putnu treļļi un saldsērīgas klavieres, gan vilciena dzinēji un dārdošas vara bungas, gan vietumis industriāli sakropļotas notis. Ierakstā bez paša oyaarss darbiem ir dzirdamas skaņdarbu interpretācijas draugu un kolēģu - noskaņu mūzikas izpildītāja Mahi Bukimi, pianista Edgara Raginska un baušķenieka Naura Brūveļa - izpildījumā. Skaņdarbi ierakstīti 2010. un 2011. gadā Bauskā, Rīgā, Liepājā un Kembridžā.

Kaut arī ieraksta nosaukums "Smaida greizi nākamība" varētu liecināt, ka nākotne nerādās saulainās krāsās un nolūkojas mūsos ar apbružātu, ironisku smīnu, autori norāda, ka tas nebūt nav tiesa. "Šeit apkopotie skaņdarbi aicina tieši uz pretējo -," saka oyaarss, "ieeļļot čīkstošās eņģes, nokrāsot apsūbējušo žogu, izpurināt palagus, patriekt čūskas un lietuvēnus no kūts pakšķiem, lai svabadāka elpošana." Šis ieraksts ir arīdzan priekšvēstnesis oyaarss debijas albumam, kas tiek gatavots Norvičas ierakstu izdevniecības "3by3 music" paspārnē un klajā tiks laists šī gada beigās.

Ieraksta vizuālajā noformējumā ir attēlots piemineklis, ko Mūsas upes kreisajā krastā, Bauskā, paša spēkiem ir uzslējis pilsonis Jānis Straģis. Autoriem tā arī nav izdevies izdibināt, kam par godu vai kā atcerei šis arhitektoniskais veidojums ir darināts, taču šī ieraksta gaismā tas tiek tulkots kā indivīda pašaizliedzīgie pūliņi saulainās nākotnes labā, lai cik greizi tā reizēm nesmīnētu.

Vizuālo noformējumu sagatavojis Uģis Goba, savukārt audio materiāla pēcapstrāde veikta Gassound Studio telpās. Ieraksts ir pieejams lejupielādei internetā, apmeklējot adresi www.oyaarss.com. Ieraksta sasildīšanas programma paredzēta skaņu meža ballē 16. septembrī, kur oyaarss uzstāsies ar Edgara Raginska un Naura Brūveļa atbalstu.

www.oyaarss.com
www.3by3music.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV