Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Berlin Music Week uzņems apgriezienus

Ilze Malaševska, 02.09.2011. 09:57

"Mēs gaidām no 100 līdz 150 tūkstošiem apmeklētāju", ar provizorisko interesentu skaitu dalījās "Berlin Music Week" (BMW) programmas direktors Bjorns Dīrings. Tas pateicoties tam, ka šogad mūzikas nedēļa "ieies" pilsētā, piedāvājot vairāk izklaides dažžādos Berlīnes klubos, kā arī pulcēs vairāk nekā 150 māksliniekus no 26 valstīm.
Berlin Music Week uzņems apgriezienus

BMW, kas šogad norisināsies no 7. līdz 9. septembrim, piedāvās vairāk nekā 300 pasākumus, bet pats nosaukums kalpos kā "jumts" dažžādiem mūzikas notikumiem. "Mūsu galvenais mērķis bija iecelt festivālu pilsētā, klubos, lai tas kļūtu sasniedzamāks, jo tad Berlīne tiks uztverta kā mūzikas pilsēta", atklāja Dīrings. Arī Ekonomikas ministrs Haralds Wolfs uzsvēra, ka tieši mūzika ir svarīga Berlīnes sastāvdaļa, jo tā dod darbu, piešķir pilsētai atraktivitāti, attīsta tūrismu un kultūras dzīvi, veido Berlīnes tēlu, bet BMW ir vēl viena iespēja, kā to visu vēl vairāk izcelt.

BMW festivāla organizatori vēlas rādīt to, ko piedāvā Berlīnes mūzikas "skatuve". 12 dažžādos festivāla ietvaros rīkotos pasākumu blokos festivāla dalībniekiem tiks piedāvāta iespēja apmeklēt konferences, tikties ar mūzikas industrijas darboņiem, kā arī mūziķiem prezentēt savu muzikālo darbību koncertos festivāla programmas ietvaros.

Galvenais un centrālais BMW notikums ir "Popcomm" - starptautiska mūzikas industrijas platforma, kur tiksies koncertu aģentūru pārstāvji, producenti un Berlīnes ierakstu kompāniju pārstāvji, kā arī būs iespēja showcase pasākumos skatīt un baudīt 115 mākslinieku veikumu. Šogad, tā kā Igaunija ir Eiropas Savienības kultūras galvaspilsēta, programmā ir atrodams arī Igaunijas mūzikas konferences "Tallin Music Week" rīkots vakars, kurā piedalīsies grupas "Ewert & The Two Dragons", "Aides", "Kreatiivmotor" un "French Films".

Savukārt "Berlin Festival" programmā, kas norisināsies no 9. līdz 10. septembrim, atrodami Suede, Primal Scream, Beirut, Mogwai, Battles, The Drums, Kruder & Dorfmeister, Apparat, Pantha du Prince, Diplo, A-Trak, Boy George (DJ Set), Skrillex, DJ Hell, Brodinski, Andy Butler (DJ Set) un vēl daudzi citi.

Šis ir pirmais gads, kad festivāla biļetes var iegādāties jebkurš interesents. Programmas direktors Bjorns Dīrings sacīja, ka interese tiešām ir liela, bet festivāla mājas lapā ir ļoti veiksmīga iespēja, ieskatīties programmā un ikvienam "sakomplektēt" sev piemērotu biļeti. Tāpat festivālu tiešajā translācijā būs iespējams klausīties "Radio Fritz".

Vairäk informācijas:
www.berlin-music-week.de
www.popcomm2011.de

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV