Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Koris „Juventus" iegūst pirmo vietu starptautiskā koru konkursā Maķedonijā

LU Preses centrs, 02.09.2011. 14:21

Latvijas Universitātes jauktais koris „Juventus" Ohridas starptautiskajā koru festivālā Maķedonijā ieguvis godpilno pirmo vietu pieaugušo koru grupā.
Koris „Juventus" iegūst pirmo vietu starptautiskā koru konkursā Maķedonijā

Ohridas starptautiskā koru festivālā, kas norisinājās no šī gada 25. līdz 29. augustam, Latvijas Universitātes jauktais koris pieaugušo koru grupā ieguva pirmo vietu. Otro vietu ieguva Slovēnijas koris „Ipavska Chamber Choir", savukārt trešo vietu — Lietuvas koris „Cantare". Kopumā pieaugušo koru grupā startēja divdesmit viens koris no tādām valstīm kā Lietuva, Slovēnija, Zviedrija, Rumānija, Krievija, Polija, Čehija, Bulgārija, Ukraina un Itālija.

Koris „Juventus" konkursa programmā izpildīja Pētera Vaska „Māte saule", Guido López-Gavilán „Que Rico E'!" un Todor Skalovski „Makedonska Humoreska".

Festivāla laikā korim bija iespēja gan apskatīt krāšņo pilsētu, kas līdz ar Ohridas ezeru iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma objektu sarakstā, gan priecēt klausītājus ar latviešu tautas, kā arī garīgās mūzikas, pērlēm brīvdabas un garīgās mūzikas koncertos.

Plašāka informācija par LU jaukto kori „Juventus": www.juventus.lv .

Plašāka informācija par Ohridas starptautisko koru festivālu: www.ohridchoirfestival.com.

Foto: Latvijas Universitātes jauktais koris „Juventus". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV