Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Zviedrijas ārlietu ministre: Mums ir mūzika, kas ir atraktīva un kvalitatīva

Ilze Malaševska, 09.09.2011. 11:00

"Zviedrija ar mūzikas eksportu gadā nopelna vairāk kā 200 miljonu Eiro", svinīgā starptautiskās mūzikas konferences Popkomm atklāšanas runā sacīja Zviedrijas ārlietu ministre Eva Bjoringa. Viņa atklāšanas runā uzvēra, ka mūzika, kas "nāk" no Zviedrijas, ir kvalitatīva, daudzsološa un radoša, galvenokārt norādot arī uz to, ka daudzi no Zviedrijas māksliniekiem ir guvuši panākumus ārvalstīs.
Zviedrijas ārlietu ministre: Mums ir mūzika, kas ir atraktīva un kvalitatīva

Iespējams, tieši tāpēc 26 valstu un 130 grupu pārstāvētā mūzikas konferencē tieši Skandināvijas valstīm pirmajā festivāla vakarā bija iespēja prezentēt nelielu daļu no Skandināvijā radītās mūzikas.

"Tā vienkārši ir", uz jautājumu, vai tiešām visa labākā mūzika nāk no Skandināvijas, atbildēja grupas "State of Grace" mūziķi. "Tas ir tāpēc, ka ļoti daudzi labi mākslinieki ir kļuvuši populāri ārvalstīs un viņu mūzika, augsti uzliktā latiņa iedvesmo arī jaunās grupas".

"State of Grace" ir Zviedrijas jauno grupu mūzikas konkursa "Rockkarusellen" uzvarētāji. Grupas dalībnieki kopā spēlē kopš 2008. gada, bet tikai šī gada maijā, pēc izcīnītas uzvaras 600 grupu konkurencē, puiši devās tūrē, ierakstīja otro albumu "The United Colors of State of Grace".

"Mēs esam Popkomm, tāpēc, ka uzvarējām konkursā un tāpēc, ka vēlamies strādāt ārpus savas valsts, jo tur ir daudzas grupas, kas ir populāras un strādā uz valsts tirgu, tikpat daudzas mēģina no sākuma strādāt ārvalstīs un tad savā valstī. Mēs būsim tā otrā grupa", pārliecināts ir grupas solists.

Pirmajā mūzikas festivāla vakarā nekomerciālā organizācija "Nemis" (New Music in Sweden) Popkomm ietvaros uz Berlīni bija atvedusi piecas daudzsološas rokgrupas, savukārt Norvēģu mūzikas grupu kompilācija pārsteidza vairāk - starp roka grupām bija iekļuvusi arī beat-box/hip-hop apvienība, kā arī apmeklētājus visvairāk pulcējošais grupas "The Rasmus" solists Lauri Ylönen.

Foto: You say France and I whistle. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV