Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Latvijas Radio koris muzicēs Arvo Perta dzimšanas dienas koncertā Tallinā

Elīna Karaseva, 10.09.2011. 15:21

Latvijas Radio koris dosies uz Igauniju, kur Nargen festivāla ietvaros 11. septembrī piedalīsies pasaulslavenā igauņu komponista Arvo Perta dzimšanas dienas koncertā.
Latvijas Radio koris muzicēs Arvo Perta dzimšanas dienas koncertā Tallinā

Koncertā, kas notiks Tallinas Sv. Jāņa baznīcā, tiks atskaņoti ievērojamākie pēdējo divdesmit gadu periodā tapušie Arvo Perta darbi: Adam's Lament ar Svētā Siluana tekstiem, Salve Regina, Beatus Petronius un Statuit ei Dominus. Trīs no programmā iekļautajiem darbiem komponista dzimšanas dienā piedzīvos savu pirmatskaņojumu Igaunijā.

Koncertā kopā ar Radio kori muzicēs kamerorķestris Sinfonietta Rīga un, ansamblis Vox Clamantis no Igaunijas diriģenta Tenu Kaljustes vadībā.

Šī koncertprogramma ir pirmais posms Latvijas un Igaunijas mūziķu sadarbībā, kas turpināsies 1. novembrī gaidāmajā šīs programmas atskaņojumā Rīgas Domā, kā arī sadarbībā ar respektablo ierakstu kompāniju ECM Tenu Kaljustes vadībā ieskaņojot to izdošanai kompaktdiskā.

Arvo Perts ir viens no nozīmīgākajiem mūsdienu komponistiem. 70. gados viņš aktīvi pievērsās senās mūzikas pētījumiem; iepazīšanās ar gregoriskajiem dziedājumiem un viduslaiku polifoniju noteica Arvo Perta daiļrades nonākšanu pie jauna stila, kas bija balstīts uz visvienkāršākajiem skaņu elementiem. Perts to nosauca par tintinnabuli (zvaniņi – latīņu valodā). Šajā stilā rakstītā mūzika komponistam atnesa pasaules slavu.

Visas Latvijas Radio kora komandējuma izmaksas sedz Nargen festivāls.

Vairāk informācijas:
http://www.nargenfestival.ee

Foto: Latvijas Radio koris. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV