Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Vairis Nartišs piedāvā pirmo skaņdarbu no topošā albuma

Vairis Nartišs, 13.09.2011. 10:03

Viens no radošākajiem Latvijas pūšaminstrumentālistiem, Eiropas Brīvprātīgā darba gada labas gribas vēstnieks un interneta veikala Nartiss.lv vadītājs Vairis Nartišs ir pieteicis sevi kā soloatskaņotāju un ir uzsācis solokarjeru.
Vairis Nartišs piedāvā pirmo skaņdarbu no topošā albuma

Novembrī tiks prezentēts debijas soloalbums "Tromboniada. Sounds of Trombone".

Jau šobrīd Vairis Nartišs ir publiskojis pirmo skaņdarbu - latgaļu tautasdziesmu „Kur gaismeņa", dāvājot ieskatu gan plānotajā debijas albumā, gan pieskaroties tradicionālai tautasdziesmai.

„Manuprāt, šī ir tā dziesma, ko zina katrs – gan jauns, gan vecs. Izvēlējos atskaņot šo kompozīciju, jo, pirmkārt, tai ir ļoti skaista melodija. Tāpat šobrīd, šajā pirmsvēlēšanu un ekonomiskās krīzes laikā tā ir diezgan aktuāla arī pēc sava sižeta – dziesma ir par preciniekiem, kuri nāk precēt skaisto meitiņu, bet meitiņas brālis cenšas noteikt, kurš to precēs, kurš neprecēs. Tomēr beigu beigās meitiņa pati nosaka ar ko precēsies. Šo stāstu zināmā mērā var salīdzināt ar mūsdienu politisko situāciju – mūsu pašu spēkos jau tuvākajās vēlēšanās ir noteikt, kā mēs dzīvosim un kā attīstīsimies. Ceru, ka to vairs nedarīs ne oligarhi ne citi trejdeviņu zemju bāleliņi" atzīst Vairis Nartišs.

Dziesmā ir ieskaņota tikai trombona skaņa, kura ir deformēta ar efektu procesoriem, bet skaņdarba kompozīcija ar "dzīvās cilpu mašīnas" palīdzību ierakstīta tieši tāpat kā skaņdarbs tiek atskaņots koncertos bez iepriekš sagatavotām fonogrammām.

Dziesmu jau šobrīd ir iespēja noklausīties mājaslapā http://www.showbrass.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV