Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Koris „Sōla" uzņem jaunus dziedātājus

Ilze Tormane, 13.09.2011. 10:12

Viens no šī brīža Latvijas spēcīgākajiem koriem – Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris „Sōla" – 18. septembrī aicina dziedātājus uz noklausīšanos. Noklausīšanās notiks Latvijas Kultūras akadēmijā Ludzas ielā 24.
Koris „Sōla" uzņem jaunus dziedātājus

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora „Sōla" mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons: „Šobrīd koris gaida papildspēkus visās balsu grupās. Ir saplānots šis pusgads, un tiek plānots arī nākamais. Lielākais pasākums šajā sezonā, kam mēs sāksim gatavoties jau septembra beigās, ir došanās uz Pasaules koru olimpiādi Sinsinati (Amerikā)."

11. septembrī koris „Sōla" oficiāli sāka savu 13. sezonu, piedaloties koncertā "Dvēseļu liktenis". 11. oktobrī koris sniegs koncertu Latvijas Kultūras akadēmijas sadarbības partneriem, draugiem un vairāku valstu vēstniecībām. 11. novembrī, Lāčplēša dienā, notiks koncerts, kurā kopā ar Rīgas Latviešu biedrības kamerkori „Austrums" tiks izdziedāti Emīla Dārziņa, Pētera Vaska, Zigmara Liepiņa un Bruno Skultes skaņdarbi. Un šo gadu, kā ierasts, koris „Sōla" oficiāli noslēgs ar savu jubilejas koncertu 17. decembrī.

Koris „Sōla" nule kļuvis par vienu no uzvarētājiem Amerikas vēstniecības Latvijā rīkotajā twitter konkursā, kura dēļ kļuvusi reālāka ideja/sapnis nākamā gada jūlijā doties uz Pasaules koru olimpiādi Sinsinati (Amerikā).

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris „Sōla" dibināts 1998. gadā. Koris „Sōla" sezonas laikā sagatavo apmēram sešas dažādas programmas. Korī dzied aptuveni 45 dziedātāji – gan studenti, gan skolēni, gan dažādu profesiju pārstāvji, kurus vieno dziedāšanas prieks.

Pieteikšanās uz noklausīšanos - elektroniski (sola@sola.lv) vai pa tālruni 29 444 155.

Vairāk informācijas tīmekļa vietnē www.sola.lv.

Foto: koris „Sōla". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV