Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

„Jaunās zvaigznes" svin 10 gadu jubileju

Sigita Paula Cepleviča, 14.09.2011. 11:39

Latvijas Radio konkurss šogad svin 10 gadu jubileju, un, turpinot aizsākto tradīciju, aicina jaunos dziedātājus apliecināt savu varēšanu uz skatuves. Konkurss šogad notiks Rīgā, Lido Spice Bērnu pilsētiņā no 8. līdz 30.oktobrim.
„Jaunās zvaigznes" svin 10 gadu jubileju

Jauno dziedātāju konkurss "Jaunās zvaigznes" ir noticis desmit gadus sadarbībā ar Latvijas Radio un lielākajiem latviešu komponistiem, ir meklējis un atradis īpaši talantīgus bērnus un jauniešus. Jaunajiem dziedātājiem tā ir bijusi ne tikai īpaša skatuves pieredze, bet arī reāla iespēja piedalīties dažādos projektos kopā ar profesionāliem māksliniekiem.

No citiem dziedātāju konkursiem "Jaunās zvaigznes" atšķiras ar to, ka tieši konkursā atrastajiem talantiem ir ticis izveidots "Jauno Zvaigžņu Teātris", kas gadu gaitā ir iestudējis jau astoņas muzikālas izrādes, kurās kopā ar profesionāliem aktieriem un dziedātājiem, spēlē bērni un jaunieši – pirmā bērnu rokopera "Olivers" Arēnā Rīga, "Blumkvists – Meistardetektīvs " "3 siventiņi un Cūkmens", "Robins Huds", "Mūsdienu pasaka par Pelnrušķīti", "Leģenda par Ziemassvētku rozi", "Viens pats Ziemassvētkos 1 un 2". "Jauno Zvaigžnu Teātra" izrādes ir izpelnījušās kritiķu un jo īpaši skatītāju atsaucību, tās noskatījušies daudzi desmiti tūkstoši skatītāju.

Konkursā „Jaunās Zvaigznes" iemirdzējušies tādi dziedātāji kā Liene Šomase, Ieva Sutugova, Nikolajs Puzikovs, Paula Ķiete, Evija Sloka, Dzintars Čīča, Atis Ieviņš, Līga Priede, Emīls Balceris, Ralfs Eilands un Pēteris Upelnieks (grupa PeR), Roberts Pētersons, Madara Grēgere u.c. Daudzi no konkursa dalībniekiem aktīvi un ar panākumiem turpina meklēt savu ceļu dažādās ar skatuvi saistītās nozarēs – pasākumu vadīšanā, darbā televīzijā un radio, pasākumu rīkošanā u.tml.

Šogad konkursa "Jaunās zvaigznes" uzvarētājiem būs iespēja piedalīties "Jauno Zvaigžņu Teātra" izrādē "Viens pats Ziemassvētkos 3" un spēlēt uz vienas skatuves kopā ar pazīstamiem māksliniekiem – Veroniku Plotņikovu, Normundu Rutuli un citiem, un kopā ar režisoru Juri Rijnieku piedalīties īstas teātra izrādes tapšanā.

Plašāka informācija par konkursu atrodama mājas lapā: www.jaunaszvaigznes.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV