Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Edijs Veders atceras apkampšanos ar Kurtu Kobeinu Ērika Kleptona koncertā

Mārtiņš Zviedris, 15.09.2011. 14:31

"Postgrunge" leģendu solists atmiņas par šo tikšanos ar "Nirvana" līderi dēve par "neticami emocionālām".
Edijs Veders atceras apkampšanos ar Kurtu Kobeinu Ērika Kleptona koncertā

"Pearl Jam" 20 gadu jubilejai veltītā filma "Pearl Jam Twenty" par grupas vēsturi pirmizrādi piedzīvoja 10. un 12. septembrī Toronto Starptautiskajā filmu festivālā Kanādā. Pēc viena no seansiem intervijā žurnālam "Rollling Stone" grupas dziedātājs Edijs Veders, daloties atmiņās par lentē atainotajiem notikumiem, kā "neticami emocionālu" atcerējās tikšanos ar Sietlas "grunge" "smagsvaru" grupas "Nirvana" līderi nelaiķi Kurtu Kobeinu Ērika Kleptona koncertā un to, kā viņi apkampušies šūpojušies mūzikas ritmā.

"Var redzēt Kurtu, palūkojoties apkārt un darot tā [pieliekot pirkstu preikšā mutei], – nevis tāpēc, lai teiktu: "Nesaki nevienam [,ka es te biju]", vai: "Saglabāsim šo brīdi slepenībā." Tas bija tāpēc, ka Ēriks Kleptons spēlēja "Tears In Heaven"," atceras Veders, Kobeinu raksturojot kā atklātu, jūtīgu un emocionālu cilvēku.

Kamerona Krova filma atspoguļo grupas vēsturi no izveidošanās laika līdz kļūšanai par megazvaigznēm un cīņai ar šā statusa negatīvajām blakusparādībam. Kobeins savulaik bija "Pearl Jam" kritiķu vidū, pārmetot grupai komercializāciju, bet velāk salīga mieru ar Ediju Vederu. Vedera atmiņu stāsts ir viens no apliecinājumiem, ka izlīgšana bijusi patiesa.

20. septembrī filmu izrādīs 75 kinoteātros Lielbritānijā. Viens seanss šajā dienā notiks arī Latvijā – "Kino Citadele" Rīgā pulksten 21:30.

Foto: Pearl Jam. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV