Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kaža izdod debijas albumu

Guntars Račs, 19.09.2011. 13:01

Šodien mūzikas ierakstu veikalos un portālā Doremi.lv pārdošanā nonāk latviešu dziedātāja Kažas (Kārlis Būmeisters) paša vārdā nosauktais debijas albums.
Kaža izdod debijas albumu

"Šis ir nekas vairāk, kā 13 skaņdarbos un 1073 vārdos ietērpts stāsts par izdomāto, ieraudzīto, sajusto, vēl nepiedzīvoto un tikai nojausto. Šo albumu klausoties gan nav jāmeklē mani, bet varbūt starp skaņām un piedziedājumiem kāds atpazīs sevi," komentē mūziķis.

Albums tapis trīs gadu garumā un tajā apkopotas pavisam 13 dziesmas un viens papildus skaņdarbs. Gandrīz visu dziesmu studijas producenti ir pats Kaža un Gints Stankevičs. Albuma papildus dziesma „No sirds uz sirdi" ierakstīta paša dziedātāja jaunajā studijā „Cloud". Ierakstos piedalījušies Kažas grupas biedri - Māris Mekšs (bass), vairāku dziesmu līdzautors un taustiņu instrumentālists Edgars Znutiņš, ģitārists Mārcis Auziņš, bundzinieks Raitis Aukšmuksts
kā arī studijas producents Gints Stankevičs (taustiņu instrumenti). Ierakstos piedalījušies arī Uldis Beitiņš (ģitāra), Edgars Jass (Hammond), Valters Mucinieks (saksofons un piebalsis), Didzis Lauva (taustiņu instrumenti), Guna Paula (flauta), Oskars Ozoliņš (trompete), Agnija un Tomass Bērenti (balsis), Zintis Žvarts (saksofons), Annija Putniņa (balss) un Elvijs Bušs (piebalsis).

Pats Kaža ne vien iedziedājis vokālās partijas, bet vairākās dziesmās iespēlējis arī ģitāru un taustiņu instrumentus. Dziesmas „Tici vai nē" jaunās, orķestra versijas ierakstā piedalījušies arī Andris Šīrants (ģitāras) un Todd Sorensen (bungas), bet orķestra aranžējumu veidojis Emīls Zilberts. Albuma dizainu veidojusi māksliniece Elita Šica-Vāvere un noformējumā izmantoti fotogrāfu Valda Kalniņa un Māra Ločmeļa darbi. Bukletā atrodami visu dziesmu teksti un bezmaksas kodi šī albuma lejupielādei Mp3 formātā portālā Doremi.lv.

Lielāko daļu albuma dziesmu mūzikas un teksta autors ir pats Kaža, taču dažas dziesmas tapušas sadarbībā ar Mārtiņu Freimani, Edgaru Znutiņu, Kristapu Lēperi, Gintu Stankeviču un Guntaru Raču. „Esmu šim visam stāvējis klāt no pirmajiem akordiem kā komponists, un no pirmajiem bungu sitieniem kā producents. Tagad par šo ir jāceļas un jākrīt," saka Kaža.

Albumā iekļauto dziesmu saraksts:
1. Ieskaties
2. Tici vai nē [Orķestra versija]
3. Kā tu pret mani
4. Man ir viss
5. Ir labi tā kā ir
6. Ceļa vidū
7. Slāpes nepāries
8. 3 min.slavas
9. Tiešs jautājums sev
10. Dziesma
11. Par pusnakts jātniekiem
12. Paņem līdz
13. Mazliet...
Papildus:
14. No sirds uz sirdi

CD versijā albums pasūtāms www.micrec.lv bet Mp3 versijā pieejams portālā Doremi.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV