Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Šišons ar panākumiem uzsāk sezonu Vācijā

EasyGet.lv, 22.09.2011. 12:17

Karels Marks Šišons kopš septembra ir Vācu Radio filharmoniskā orķestra galvenais diriģents. Maestro pirmos koncertus ar jauno orķestri publika un kritika uzņēma ar vienprātīgu sajūsmu, informē LNSO Komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.
Šišons ar panākumiem uzsāk sezonu Vācijā

Koncerti, kas pagājušajā nedēļā notika Zārbrikenā, tika translēti SWR radio un televīzijas tīklā, kas tiek uzskatīts par vienu no vadošajām nacionālajām raidsabiedrībām Vācijā.

Koncerta programma bija pilnībā veltīta Čaikovska mūzikai, tika atskaņots gan viņa Vijoļkoncerts ar Sergeja Krilova solo, gan Piektā simfonija.

Publikas interese par Maestro pirmo koncertu ar prestižo orķestri bija ārkārtīgi liela – 1400 vietu lielā zāle bija pilnībā izpārdota, klausītāju vidū bija arī Zārlandes federālās zemes premjerministre Annegreta Krampa-Karenbauere un Kultūras ministrs Stefans Toskani.

Koncerts izpelnījās slavinošas recenzijas. Gan vietējā laikraksta "Die Saarbrucken Zeitung" galvenais mūzikas kritiķis Olivers Švambahs, gan Pfalcas reģiona lielākā dienas laikraksta "Die Rheinpfaltz" galvenais mūzikas korespondents dr. Franks Pommers Šišonu raksturoja kā „cilvēku, kas spēj radīt maģisku skaņu. Viņa ārkārtējā muzikalitāte un inteliģence sniedza neticami svaigu Čaikovska Piektās simfonijas lasījumu, tas bija rezultāts dziļai partitūras studēšanai... Slavenais diriģents piešķīra simfonijai pilnīgi jaunu dimensiju... Nav brīnums, ka orķestra mūziķi izvēlējās viņu par galveno diriģentu, pirms to bija paspējis izdarījis kāds cits, – viņš motivē savus mūziķus un var redzēt, ka tie viņam spēlē ar mīlestību. Bet ne tikai orķestris, arī publika bija pie Šišona kājām, koncerta beigās atdodot godu izcilam sezonas sākumam... Tas ir imperatīvs – visi Šišona kocerti ir obligāti ikvienam mūzikas mīļotājam, un ne tikai šajā sezonā!".

Maestro Šišona līgums ar orķestri ir noslēgts līdz 2014. gadam. Šajā periodā viņš sagatavos daudzveidīgu repertuāru, vedīs orķestri lielās turnejās uz Dienvidkoreju un Ķīnu, kā arī uzstāsies vairākās izcilās Eiropas koncertzālēs – Amsterdamas Concertgebouw un Parīzes Salle Pleyel. Prestižais SWR ierakstu apgāds Hannsler Classics turpmākajos gados plāno ierakstīt vairākus orķestra un jaunā galvenā diriģenta CD.

Savukārt Latvijas klausītājiem diriģenta Karela Marka Šišona izcilo sniegumu būs iespēja baudīt LNSO 85. Sezonas atklāšanas koncertā 29. septembrī plkst. 19:00 Lielajā Ģildē. Šišons diriģēs vienu no vispopulārākajiem skaņdarbiem simfoniskās mūzikas repertuārā – Rimska- Korsakova žilbinoši krāšņo „Šeherazadi", kas nu jau ilgu laiku nav izskanējusi LNSO koncertos, bet Čaikovska Vijoļkoncerta atskaņojumā maestro pievienosies izcilais krievu vijolnieks Sergejs Krilovs. Abi mākslinieki ir izslavēti ar Čaikovska skaņdarbu svaigajām un dziļajām interpretācijām, un viņu partnerība šajā vakarā sola unikāli spilgtu muzikālo baudījumu! Savukārt no Latviešu komponistu skaņdarbiem sezonas atklāšanas koncertu ieskandinās Jāņa Ivanova „Svinīgā prelūdija".

Vairāk informācijas: www.lnso.lv

Foto: Karels Marks Šišons. Foto (c) Kristaps Kalns

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV