Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

„Skaņu meža” nepieradinātās notis un kustīgās bildītes

Mārtiņš Vaters, 12.05.2007. 12:20 | komentāri (6)

Par prieku daudziem neikdienišķu skaņu un vizualizāciju cienītājiem, lielākais nepieradinātās mūzikas festivāls Baltijā „Skaņu mežš”, ir atgriezies ar pamatīgu, maņu orgāniem baudāmu, mākslas buķeti.
„Skaņu meža” nepieradinātās notis un kustīgās bildītes
Jau piekto gadu pēc kārtas, cilvēkiem tiek pasniegts pavisam neikdienišķs mākslas produkts – „Skaņu mežs”. Šoreiz pasākums, ar neskaitāmām muzikālām novitātēm, ir izvērsies trīs dienu garumā. Vizuālās kultūras cienītājiem, Andrejsalā šajās dienās tiek pasniegts pamatīgs lērums avangardisku un ekspermentālu filmu un mūzikas klipu.

11.maija vakarā Andrejsalas „Pulkveža” telpa un turpat blakus esošā „Orbit” telpa, sevī pulcināja pamatīgu cilvēku pūli, par spīti tam – ka „Pulkvedī” laicīgi nesākās grupu uzstāšanās, pasākuma apmeklētajiem tas nebija šķērslis patīkami pavadīt laiku „Orbit” telpā vērojot videoprojekcijas, vai vienkārši pastaigājoties un baudot mierīgo vakaru.

Vairāk vai mazāk, viss tomēr norit pēc paredzētā plāna un pasākums sākas ar pamatīgu enerģiskumu no Latvijas un Somijas kopprojekta „Bērnu rīts”, un jau pirmās apvienības uzstāšanās laikā koncerttelpa ir pārpilna ar cilvēkiem, kuri kā skudras, nepārtraukti rotē iekšā un ārā. Ovācijas pēc katras muzikālās apvienības ir ļoti skaļas, brīžiem liekas – ka cilvēki – kuri apmeklē šo pasākumu, ir cietušies veselu gadu, lai iztērētu savu krāto enerģiju, tieši šim pasākumam, nepilnā tūkstoša publika radīja pamatīgu „stadiona efektu”, apbalvojot mūziķus ar uzslavas saucieniem un aplausiem!

Manuprāt vislielākais pārsteigums daudziem šajā vakarā bija no Norvēģijas atbraukušie griezīgi psihodēlisko nošu dancinātaji „ The Kill”, kuri bija parūpējušies gan par to – ko pasniegt publikai muzikāli, gan vizuāli. Psihodēliski raibais skatuves noformējums, brīžiem, lika sajusties pavisam ne kā materiālas pasaules baudītājam, to krāsas, mūzikas un gaismu pavadījumā, žilbināja un radīja kustīguma efektu, kurš ik pa brīdim ķermenim lika mēģināt nostabilizēties vestibilāro stāvokli.

Pasākums atstāja patīkamu „sāta sajūtu”, jo likās, ka koncerts ir pamatīgi izplānots līdz pat pēdējam sīkumam, lai nenogurtu, vai pilnīgi pretēji, neieslīgtu garlaicībā. Cerēsim, ka arī nākamgad viss turpināsies un “Skaņu meža” jaunie projekti kļūs aizvien pievilcīgāki.

P.S. Arī šodien, 12.maijā Andrejsalā ir paredzēta plaša pasākumu programma. Info: www.skanumezs.lv
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV