Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

NiMo pārstāvēs Latviju 4. Pasaules mūzikas forumā Tallinā

EasyGet.lv, 26.09.2011. 10:49

Latvijas džeza grupas NiMo pārstāvji - DJ Monsta (Uldis Cīrulis) un Zane Estere Gruntmane – kopā ar Latvijas Nacionālo mūzikas padomi dodas uz Tallinu, lai pārstāvētu Latviju 4. Pasaules mūzikas forumā, kurš norisinās no 26. septembra līdz 1.oktobrim.
NiMo pārstāvēs Latviju 4. Pasaules mūzikas forumā Tallinā

Pasaules mūzikas forums (WFM) tiek rīkots reizi divos gados ar mērķi radīt starptautisku domapmaiņas platformu mūzikai un sabiedrībai 21.gadsimtā, aplūkot šobrīd aktuālās tēmas no dažādam perspektīvām: kultūras, politikas un ekonomikas. Par 4. Pasaules mūzikas foruma vietu tā organizatori – Starptautiskā mūzikas padome - šogad izvēlējusies pilsētu, kura svin Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu - Tallinu, Igaunijā. Šī gada foruma tēma ir Mūzika un sociālās pārmaiņas. Tās mērķis ir pētīt ne tikai kā mūzika ietekmē izmaiņas sociālajā vidē, bet arī parādīt, ka mūzika var būt kā sociālo pārmaiņu katalizators.

4. Pasaules mūzikas foruma tēmas ietvaros organizatori rīko dalībvalstu projektu prezentācijas. Foruma trīs dienu laikā tiks prezentēti 19 dažādi mūzikas projekti - līdzās Austrālijai, Kenijai, Libānai, Ugandai, Argentīnai, Itālijai, Skotijai, Lielbritānijai, Dānijai, Somijai un Igaunijai, grupa NiMo prezentēs vasaras koncertu un meistarklašu ciklu Fotosintēze parkos.

Pasaules mūzikas forumu rīko Starptautiskā mūzikas padome, lai sniegtu iespēju valsts amatpersonām, privātā sektora un mūzikas vadītājiem, aktīvistiem, zinātniekiem un praktiķiem iesaistīties augsta līmeņa starpdisciplinārās diskusijās un piedalīties nākotnes rīcības plāna izstrādē.

Plašāka informācija par forumu: www.worldforumonmusic.org

Klausies NiMo: www.nimomusic.com, kā arī meklē nimojazz sociālajos portālos - Twitter, Facebook un Draugiem.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV