Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Raudu koris aicna pieteikties dalībniekus

Maija Pavlova, 28.09.2011. 09:09

"Pasmejieties par problēmu- un tā pazudīs!" teicis Mihails Zadornovs, krievu satīriķis. Raudu kora dalībnieki izdzied sūdzības un arī citas bēdas un nebēdas, par kurām īsti nezin' - raudāt vai smiet. Katram dalībniekam ir iespēja sevi radoši izteikt: muzikāli, aktieriski, literāri. Vecuma ierobežojumi nav un arī kādas priekšzināšanas nav nepieciešamas.

Rīgas Raudu kora aizsākumi meklējami 2010. gadā, kad pēc Ģertrūdes ielas teātra iniciatīvas Rīgas iedzīvotāji tika aicināti publiski izdziedāt savas sūdzības. Koris ar dziesmu "Rīgā bez naudas nav ko darīt.." veiksmīgi piedalījās Mūsdienu kultūras forumā "Baltā nakts 2010", kur guva plašu klausītāju atsaucību.

Sākotnējā ideja par „sūdzībnieku koriem" pieder Tellervo Kaleinenai (Tellervo Kalleinen) un Oliveram Kohta-Kailenenam (Oliver Kochta-Kalleinen), kas pirmo Sūdzībnieku kori (The Complaints Choir) sarīkoja Birmingemā – pēc tam šī ideja pārtapa jau starptautiskā kustībā, tādējādi no 2005. gada „sūdzībnieku kori" izplatījušies pa visu pasauli, apvienojot māksliniekus un dažādu pilsētu iedzīvotājus Somijā, Anglijā, Kanādā, Ungārijā, Serbijā, Argentīnā un Krievijā.

Dalība korī bez maksas, aicināts ikviens interesents.

Plašāka informācija par raudu kori: http://git.lv/?page_id=1769

Pieteikšanās pie kora vadītājas: saulcertitereinfelde@inbox.lv, +371 25901919.

Mēģinājumi notiek katra mēneša otrajā un ceturtajā OTRDIENĀ no 19:00 – 20:30 Ģertrūdes ielas teātrī, Ģertrūdes ielā 101a, pagalma mājā.

Raudu kora vadītāja Saulcerīte Reinfelde.

Raudu kora darbību konsultē diriģente Gunta Malēvica un atbalsta Ģertrūdes ielas teātris.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV