Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Orķestris „Rīga" viesosies Sanktpēterburgā

EasyGet.lv, 28.09.2011. 13:30

6. un 7. oktobrī Sanktpēterburgā notiks Rīgas dienas. To ietvaros Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga" sniegs divus koncertus – Džeza un mūsdienu mūzikas koncertu 7. oktobrī Sanktpēterburgas konservatorijas Lielajā zālē un Latviešu klasiskās mūzikas koncertu 6. oktobrī Sanktpēterburgas konservatorijas Mazajā zālē, informē PPO „Rīga" mārketinga speciāliste Ilze Miķelsone.

Pēc studijām Pēterburgas konservatorijā līdz pat 1918. gadam Jāzeps Vītols bija Pēterburgas konservatorijas profesors. Pie bijušās Jāzepa Vītola klases šogad tiks atklāta piemiņas plāksne. 6. oktobrī plkst. 16.00 paredzēta svinīga atklāšanas ceremonija un koncerts Sanktpēterburgas konservatorijas Mazajā zālē, kurā skanēs Jāzepa Vītola un viņa laikabiedru mūzika. Ilona Bagale dziedās Vītola solo dziesmas, Vestards Šimkus atskaņos „Viļņu dziesmu", savukārt Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga" pirmatskaņos Jāzepa Vītola svītu „Dārgakmeņi" Viļņa Šmīdberga instrumentācijā, Jurjānu Andreja un Emīla Dārziņa darbus.

Sanktpēterburgas konservatorijas Lielajā zālē 7. oktobrī Džeza un mūsdienu mūzikas koncerta pirmās daļas programmā iekļauti divi izcili skaņdarbi, kuros akadēmiskās mūzikas forma apvienojas ar džeza ritmiem un melodijām. Tie ir Andra Dzenīša 2010. gadā sacerētais darbs „Drone", kur komponists citējis Glena Millera melodiju „In The Mood", un Džordža Geršvina „Rapsodija blūza stilā". Pie diriģenta pults – orķestra „Rīga" mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Ozoliņš, klavieru solo – Vestards Šimkus.

Džeza un mūsdienu mūzikas koncerta otrajā daļā diriģenta Raita Ašmaņa vadībā skanēs 20. gadsimta populārā mūzika. Popūrijā „Glenn Miller Medley" ietvertas pazīstamākās Millera tēmas, kas veido tematisko arku ar koncerta pirmo daļu – ar Dzenīša skaņdarbu „Drone". Tālāk orķestra izpildījumā, ar solistu Ilonas Bageles, Daumanta Kalniņa un Oskara Petrauska piedalīšanos, skanēs Dž. Geršvina dziesmas, P.V. Ellisa un R. Paula kompozīcijas.

Džeza un mūsdienu mūzikas koncertu papildinās Uģa Brikmaņa veidotās videoprojekcijas ar Rīgas pilsētas skatiem, izmantojot Aināra Meiera fotogrāfijas.

Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga" koncerti Sanktpēterburgā Rīgas dienu ietvaros notiks ar Rīgas Domes, Sanktpēterburgas administrācijas un Sanktpēterburgas konservatorijas atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV