Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"Bubamarā" – Suņa stunda, Pulsa efekts un DJ Austrums

EasyGet.lv, 29.09.2011. 13:43

Oktobra sākumā pasaules mūzikas krogā apmeklētājus gaida muzikāli svaigi noformēti traģikomiski stāsti iz dzīves, eksotiski ritmi un absolūti dejojama hip-hop/ funk etc. Ballīte, informē pasaules mūzikas kroga Bubamara programmas menedžeris Mārtiņš Zviedris.
"Bubamarā" – Suņa stunda, Pulsa efekts un DJ Austrums

Ceturtdien, 6. oktobrī, no pulksten 21 pār apmeklētāju kājām un prātiem krogā valdīs hiphopa, fanka un citu dejojamu ritmu meistarīgais sapludinātājs DJ Austrums.

Piektdien, 7. oktobrī, no pulksten 22 traģiskus un komiskus stāstus iz dzīves no "Bubamaras" skatuves stāstīs grupa Suņa stunda (http://www.draugiem.lv/sunastunda/) – muzikāli inovatīvs, tekstuāli un skatuviski asprātīgs kolektīvs, ko 2004. gadā izveidoja Kultūras akadēmijas dramaturģijas studenti. Savu stilistiski plašo daiļradi viņi sauc par komēdijroku. Mūzikas kritiķi sevišķi atzinīgi grupas veikuma oriģinalitāti novērtējuši, recenzējot pirms pāris gadiem ierakstīto albumu Kolka.

Sestdien, 8. oktobrī, no pulksten 22 ar eksotiskiem ritmiem priecēs Pulsa efekts (http://www.pulse-effect.lv/intro.php) – apvienība, kas kompozīcijas rada ar dažādu tautu, piemēram, afrikāņu brazīliešu, ēģiptiešu ritma instrumentiem un muzicē arī tā dēvēto brīvo perkusiju stilā – izmantojot priekšmetus, kas nav mūzikas instrumenti, arī cilvēka ķermeni. Apvienojot to ar horeogrāfiju un pieaicinot viesinstrumentālistus, pēdējos gados radītas inovatīvas dejas un ritma izrādes, tai skaitā publikas joprojām pieprasītā No Drums, no Problems. Klausītājiem "Bubamarā" grupa cels priekšā radoši aizvadītās vasaras iedvesmotu vēstījumu par dabas ritmu, untumiem, prieku un lielumu – sauli, jūru, vēju, vētru, negaisu un mežu. Ieroču arsenālā – Pulsa efekta iecienītās perkusijas – dažādas bungas, efektu atdarinātāji, grabekļi, klabekļi, arī kalimba, sansula un citi melodiskāki instrumenti.

Notikumi turpmākajās nedēļās:

Svētdien, 16. oktobrī, plkst.16 – Marija& Prans Kentra (Lietuva);

Otrdien, 25. oktobrī, plkst.21 – Toma Veitsa skaņu albuma Bad as Me atvēršanas svētki – ieraksta klausīšanās ballīte;

Ceturtdien, 3. novembrī, plkst.21 – Ninkns suns nikns suns (Igaunija).

Ieeja – bez maksas

Foto: Pulsa efekts. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV