Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

VAK „Latvija" Hamburgā atskaņo Šūmaņa „Ainas no Gētas „Fausta""

EasyGet.lv, 30.09.2011. 08:31

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" devās uz Hamburgu, kur, turpinot savu rudens koncertsezonu Eiropas koncertzālēs, 29. septembrī Laischallē kopā ar Hamburgas Simfonisko orķestri maestro Džefrija Teita vadībā koris atskaņoja Roberta Šūmaņa „Ainas no Gētes „Fausta"", informē kora producente Ieva Vītiņa.
VAK „Latvija" Hamburgā atskaņo Šūmaņa „Ainas no Gētas „Fausta""

Koncertā piedalījās arī solisti Juliāne Banze (soprāns), Čena Reisa (soprāns), Anja – Nina Bārmane (soprāns), Monika Grūpa (mecosoprāns), Īrisa Fermiljona (alts), Stīvs Deivislims (tenors), Saimons Kīnlīsaids (baritons), Georgs Cepenfelds (bass), kā arī Telcas Zēnu koris.

Koris „Latvija" pirmo reizi sadarbojās ar Hamburgas Simfoniķiem un maestro Teitu pirms diviem gadiem, kad orķestra sezonas atklāšanas koncertā piedalījās B. Britena „Kara rekviēma" atskaņojumā. Pedējo gadu laikā koris „Latvija" ir biežs viesis Hamburgas Laischallē, jo regulāri koncertē kopā otru Hamburgas orķestri – Hamburgas Filharmoniķiem un diriģenti Simonu Jangu.

Plašāka informācija par Šūmaņa opusu pieejama http://hamburgersymphoniker.de/artikel-661-st-bl-ja.htm (vācu valodā)

Foto: VAK Latvija. Foto (c) Ansis Starks

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV