Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Džeimsa Blanta koncerts jaunatklātajā koncertzālē Palladium

Aiga Leitholde, 01.10.2011. 13:26

Vakar populārās mūzikas koncertzālē Palladium Rīga koncertēja Džeimss Blants. Mūziķis Rīgā uzstājās jau otro reizi.
Džeimsa Blanta koncerts jaunatklātajā koncertzālē Palladium

Galerijas:

"Palladium" koncerta vērošanas vietu var izvēlēties - parterī skatuve būs redzama, arī stāvot pašā zāles galā, bet balkonos, ja netiec pie pašām margām, redzamība būs apgrūtināta, liekot uzticēties savām audiālajām maņām. Džeimsa Blanta klausītāju vairākums bija izvēlējušies palikt parterī, dziedātājam par savu gaidīšanu šad un tad atgādinot ar aplausiem. Precīzi deviņos vakarā dziedātājs ar savu pavadošo grupu kāpa uz sudrabā mirdzošās skatuves, kā pirmo izpildot dziesmu "So Far Gone", kurai sekoja "Dangerous".

Koncertā Džeimss Blants nospēlēja dziesmas no visiem trim albumiem. To ritums bija raits - dziesmas viena otrai sekoja dabiskā vieglumā, populārākās dziesmas kā "Carry You Home" turpinot ar aktīvo radio rotāciju neiepazinušiem skaņdarbiem. Pamazām klausītāji tika aizvesti līdz kulminācijai dziesmas "Goodbye my lover" veidolā, kuru Blants izpildīja viens, spēlējot klavieres. Dziesmas noslēgumā bez mudinājuma viņam bija pievienojušies arī klausītāji. Protams, dziedātāja galvenā un aktīvākā auditorija ir sievišķīga un smalka vokāla īpašnieces. Dziesma emocionalitātes ziņā pārspēja pasaules slaveno "You're Beautiful". Publikas vairākumu veidoja pāri, daži no tiem izmantoja balkona brīvo vietu, lai padejotu, ievērojot vislabākās balles tradīcijas.

Blanta šarms slēpjas viņa patiesumā, kas ļauj noticēt, ka šajā vakarā dziesmas, it īpaši balādes viņš izpilda it kā dziesma būtu radīta tik tikko. Viņa instruments - tembrāli niansētā balss, kurā skan gan sāpes, gan maigums. Tomēr mūziķis sevi pierādīja kā pietiekami roķīgu - sākot ar skatuves tērpa izvēli, beidzot ar mazu ģitāras saspēli un 'sērfošanu' pa publikas rokām. Dažādās sajūtas dziedātājs atspoguļoja ne vien katrā dziesmā individuāli, bet pārvaldīja koncertā kopumā, radot popmūzikai tik neraksturīgo nepārtrauktību. Koncerts tika noslēgts ar dziesmu "1973". Džeimss Blants piektdienas vakaru bija ievibrējis maigās sajūtās.

Foto: Džeimss Blants koncertē koncertzālē Palladium. Foto (c) Ivo Blūms

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV