Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Izdota Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes mūziklu un rokoperu dziesmu izlase

EasyGet.lv, 03.10.2011. 15:48

Līdz ar Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas „Kaupēn, mans mīļais" pirmizrādēm septembrī, kas bija skatāmas gan Jelgavā, gan Rīgā un Valmierā, Apvienība Ars Nova izdevusi autoru dziesmu izlasi „Pacel acis" CD formātā, informē producente Anda Zadovska.
Izdota Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes mūziklu un rokoperu dziesmu izlase

Albumā ir apkopotas 15 dziesmas no Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes mūzikliem un rokoperām - „Kaupēn, mans mīļais", „Sfinksa", „Hotel Kristina", „Indriķa hronika" un „Mistērija par sapni un mīlestību". Ierakstā vokālās partitūras iedziedājuši solisti – LNO soliste Kristīne Zadovska un Zigfrīds Muktupāvels, bet muzikālās skaņu partitūras ierakstīja mūziķu grupa – Jānis Lūsēns, Jānis Lūsēns jr. un Kaspars Grigalis. Ieraksta skaņu režiju nodrošināja Jānis Lūsēns jr. Albuma pielikumā ir buklets klausītājiem, kurā Māras Zālītes apraksts iepazīstina ar mūziklu un rokoperu sižetu un to nozīmību autoriem.

„Daudz dažādu personāžu un lomu ir mūsu kopdarbos ar Jāni Lūsēnu. Katram atsevišķam darbam ir savs galvenais varonis vai varone. Bet visos darbos, personu sarakstā neparādoties, ir ierakstīta vēl kāda loma. Mītiska, vēsturiska, izsapņota, reāla, simboliska - tā ir visu mūsu muzikāli dramatisko darbu galvenā varone – Latvija. Tā, ko elpojam kā gaisu, tā, kas ir mūsu dzīves satvars . To lūdzam, to sūdzam. Tai atklājamies, to atklājam. Pie tās tveramies. To tveram. To izsāpam, to izdziedam. Pacel acis, Latvija!" pārdomās par albumu dalās Māra Zālīte.

Mūzikas albumu „Pacel acis" iespējams iegādāties rokoperas „Kaupēn, mans mīļais" izrāžu laikā Valmieras drāmas teātrī un Latvijas Nacionālajā operā, visās Jāņa Rozes grāmatnīcās, veikalos „Upe" /Vāgnera ielā/ un „Randoms", kā arī citās mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās.

18. novembrī plkst. 12.00 koncertstāsts „Pacel acis" noritēs Sv. Jāņa baznīcā; Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas izrādes „Kaupēn, mans mīļais" 29., 30. un 31. oktobrī un 11., 12. un 13. novembrī skatāmas Valmieras drāmas teātrī; 2012. gada 30. janvārī skatītāji aicināti apmeklēt rokoperu „Kaupēn, mans mīļais" Latvijas Nacionālajā operā, informē muzikālais teātris Ars Nova.

Biļetes pieejamas „Biļešu paradīze" kasēs visā Latvijā un elektroniski www.bilesuparadize.lv.

Pašlaik Muzikālais teātris Ars Nova strādā pie Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikla jauniestudējuma „Sniega karaliene", kura pirmizrādes gaidāmas 3. decembrī Jelgavas Kultūras namā un 14., 15., 16., 17. un 18. decembrī Rīgas Kongresu namā, un 19. un 20. decembrī Valmieras drāmas teātrī. Muzikālā pasaka "Sniega karaliene" būs svētki ģimenei - Ziemsvētku brīvdienu laika izrāde, kopīgi skatāma gan dažādu vecumu bērniem, gan pieaugušajiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV