Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas Radio koris koncertēs festivālā Music of Changes Lietuvā

EasyGet.lv, 04.10.2011. 12:38

Latvijas Radio koris dosies uz Lietuvu, kur laikmetīgās mūzikas festivālā Music of Changes (Pārmaiņu mūzika) Sigvarda Kļavas vadībā uzstāsies Klaipēdas koncertzālē, informē kora sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Karaseva.
Latvijas Radio koris koncertēs festivālā Music of Changes Lietuvā

5. oktobrī plkst. 18:00 Latvijas Radio koris sniegs koncertu laikmetīgās mūzikas festivālā Music of Changes, kur atskaņos latviešu un ārzemju komponistu laikmetīgo kora mūziku.

Koncertā izskanēs 20. gs. amerikāņu komponista un domātāja Džona Keidža skaņdarbs Four, lietuviešu eksperimentālista Rita Mažuļa Canon solus un igauņa Toivo Tuleva Tanto Gentile ar Dantes Aligjēri dzeju. Skandināvijas mūziku koncertā pārstāvēs norvēģu Knuta Nīsteda pārlaicīgais Immortal Bach un Lasses Thoresen virsskaņu un savdabīgu dziedāšanas tehniku piepildītais opuss Mythes étoilés, kā arī zviedra Andersa Hilborga skaņu glezna Muo:aa:yiy:oum. Skanēs arī ungārijā dzimušā komponista Ģērģa Ligeti mikropolifonijas tehnikā sacerētā tembrāli daudzkrāsainā Lux Aeterna, savukārt, no latviešu mūzikas krājumiem, koris atskaņos Santas Ratnieces stāstu par pasaules augstāko kalnu ezeru skaņdarbā Chu dal (Kluss ūdens), Pētera Vaska dramatisko opusu Zīles ziņa un Jura Ābola dzirkstošo Karawane.

Festivāls Music of Changes Klaipēdā notiek jau septīto reizi un oktobra mēnesī priecēs klausītājus četrpadsmit koncertos, ļaujot piedzīvot laikabiedru radītu mākslu un saklausīt mūsu laikmeta balsis.

Visas Latvijas Radio kora komandējuma izmaksas sedz festivāls Music of Changes.

Vairāk informācijas par festivālu: http://www.koncertusale.lt/

Vairāk informācijas par Latvijas Radio kori: www.radiokoris.lv un http://twitter.com/radiokoris

Foto: Latvijas Radio koris. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV