Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Izdots Raimonda Paula jubilejas koncerta DVD

EasyGet.lv, 05.10.2011. 12:28

Prezentācijas pasākumā Liepājas vēstniecībā Rīgā tika atvērts DVD "Raimonda Paula 75. jubilejas koncerts "Pilsētā vētru un dzintara krastā"". Videomateriāls filmēts šā gada janvārī Liepājas Olimpiskajā centrā, kur Maestro mūziku kopā ar komponistu izpildīja grupa Credo un Liepājas Simfoniskais orķestris, kā arī īpaši viesi, informē "Mikrofona ieraksti".

Koncerta pirmajā daļā izskan Hirosimas atomsprādziena upuriem veltītais dziesmu cikls "Melnais kliedziens", kas savulaik Credo izpildījumā izdots gan vinila skaņuplatē, gan CD, bet nu pirmo reizi izskanējis kopā ar simfonisko orķestri. Cikla tapšanu pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados atceras Credo vadītājs Valdis Skujiņš: "Mēs arī iepriekš bijām spēlējuši vērienīgus Maestro darbus, taču ne kā pirmie - piemēram, "Spēļu nakti Duntes krogā" pirms mums izpildīja Nora ar Viktoru, "Austrumu motīvus"- Aija Kukule. Tas, ka "Melno kliedzienu" - gan aranžējumu, gan izpildījumu - Maestro uzticēja tieši mums, bija liels Notikums un atbildība. Arī tēma bija ļoti cilvēcīga un nopietna - visi esam viens, un ir sāpes, kas nekad nepāriet.... Cikla muzikālā skanējuma vaininieki ir Aldis Langbaums (Credo taustiņinstrumentālists) un Armands Alksnis (ģitārists), kas labi dzirdams CD ierakstā. Jaunajā DVD ietvertās versijas skanējumu savā iztēlē un profesionalitātē izdzīvoja un realizēt palīdzēja Jēkabs Ozoliņš un Liepājas simfoniskais orķestris."

Jāpiebilst, ka DVD pievienots arī mākslinieciski un poligrāfiski augstvērtīgs buklets (Ingunas Krolles dizains) ar dzejas ciklu "Melnais kliedziens" un oforta estampu cikla "Balto dzērvju zemē" reprodukcijām - gan dzejas, gan grafiku autors ir Gunārs Krollis.

Jubilejas koncerta un jaunā DVD turpinājumā izskan daudz savulaik populāru dziesmu - "Smaidas", "Tad, kad mēs iemīlēsim", "Meitene ar kallu ziediem", Kad nekas nav palicis tevī", "Baltijas jūra", "Pilsēta vētru un dzintaru krastā" u.c., kurās mūziķiem uz skatuves piebiedrojas arī tādas liepājnieku zvaigznes kā Ivo Fomins, Andris Ērglis, Aivars Brīze, latviešu estrādes vecmeistars Zdzislavs Romanovskis un citi. Daudzas no šīm Raimonda Paula dziesmām publika savulaik iepazinusi tieši Credo sniegumā. Valdis Skujiņš grupas un Maestro ilggadējo sadarbību rezumē šādi: "Ja pēc daudziem gadiem skolā mācīs Latvijas mūzikas vēsturi, tad, iespējams, tiks pieminēts - Credo ir izpildījuši trīs Maestro jubilejas ( 45., 50. un 75. ) koncertus. Skolotāji var būt dažādi, bet ne labāki par Raimondu Paulu."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV