Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Foto: FM Belfast koncertē Palladium Rīga

Elīna Gulbe, 07.10.2011. 21:46

  Koncertzālē „Palladium” 6. oktobrī ar enerģisku koncertu uzstājās Islandes grupa FM Belfast.
Foto: FM Belfast koncertē Palladium Rīga

Galerijas:

Grupas koncertu iesildīja dīdžejs Kārlis Dagilis, bet īstā ballīte sākās līdz ar pirmajām skaņām, kas tika raidītas no FM Belfast puses.

Ja kāds pirms FM Belfast koncerta šaubījās par aukstās zemes pārstāvju spēju ballēties, tad redzētais koncertzālē Palladium pierādīja, ka grupas jaunieši spēj būt karstasinīgāki par dažu labu dienvidnieku. Turklāt FM Belfast spēja ne tikai sarīkot karstu ballīti uz skatuves, bet iekustināt citreiz kūtro latviešu auditoriju. Uzteicama būtu kaut vai grupas spēja dziesmas laikā pierunāt visus (visus!) zālē esošos pietupties. Zinot latviešu tipisko auditoriju šāds uzdevums izklausās neiespējams, bet FM Belfats tas neprasīja lielas pūles.

Gandrīz pusotru stundu garā koncerta laikā grupa izpildīja gan savas dziesmas, gan vairāku hitu koverversijas, tās visas sapludinot ļoti atraktīvā, kā arī kvalitatīvā performancē, kuras laikā skatītājiem tika sagādāts ne viens vien pārsteigums. Jo karstāka kļuva ballīte, jo vairāk drēbju novilka grupas vīrišķīgie dalībnieki, koncerta laikā no zolīdi tērptiem jauniešiem kreklos un biksēs ar bikšturiem kļuva par vīriešiem, kuri trako pa skatuvi vienās apakšbiksēs.

Koncertzālē Palladium grupa uzstājās sešu cilvēku sastāvā, izmantojot samērā nelielu instrumentu daudzumu, kas nav nekas neparasts elektroniskās mūzikas grupām. Uzsvars šajā reizē bija likts uz sitamajiem instrumentiem – elektroniskajām bungām un zvanu, ar kuru pa skatuvi atraktīvi izpildījās viens no grupas dalībniekiem. FM Belfast veiksmīgi darbojas elektroniskās popmūzikas žanrā, ik pa brīdim dziesmu laikā ievijot skanējumā arī tādas pašlaik aktuālas elektroniskās mūzikas tendences kā dubsteps. Ļoti interesantā elektroniskā versijā izskanēja, piemēram, leģendārā Rage Against The Machine dziesma Killing in the name of. Koncerta laikā šķita, ka jaunieši ļoti veikli spēlējas ar žanra iespējām un ar veselīgu humora izjūtu skatās uz visa veida mūzikas tendencēm. Grupas vīrieši dažu dziesmu partijas izpildīja nepārspējamā falsetā, kā arī šoreiz vienīgajā (grupa mēdz uzstāties arī lielākā sastāvā) grupas dāma nobeigumā pierādīja, ka spēj veikt hārdkora cienīgus rēcienus. Šķiet, ka šāda dažādība un skanējuma košums ir viens no grupas galvenajiem trumpjiem, kā arī tā vienkāršība un patiesums, kāda nāk no FM Belfast uzstāšanās laikā.

Gribētos teikt, ka jebkura ballīte ar šo pozitīvi trako jauniešu uzstāšanos solās būt izdevusies!

Foto (c) Kristiāns Kažmers

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV