Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Kaiser Chiefs iekaro Palladium

Elīna Gulbe, 13.10.2011. 22:17

12. oktobra vakarā koncertzālē Palladium notika pasākums, kuru pat varētu dēvēt par Palladium kvalitātes testu, jo iekarot Rīgu bija ieradusies britu roka grupa Kaiser Chiefs.
Kaiser Chiefs iekaro Palladium

Galerijas:

Par viesu iesildītājiem izvēlētā apvienība Bērnības milicija, šķiet, savu darbu bija paveikusi labi, jo pulksten 21, kad uz skatuves kāpa Ķeizari, pārpildītajā Palladium zālē valdīja patīkama atmosfēra. Šeit vietā būtu piebilst, ka apmeklētāju skaits bija tieši tik liels, lai visiem būtu ērti. Tie, kuriem prāts nesās uz izkustēšanos, bija iekārtojušies pie skatuves, bet apmeklētāji, kuri vienkārši vēlējās baudīt mūzikas skanējumu, savas vietas atrada abos zāles balkonos.

Gribētos uzteikt grupas izvēlēto setlisti, jo tā ideāli piemērojās latviešu skatītājam. Iesākuši stundu garo koncertu ar ritmisko „Everyday I love you less and less" Kaiser Chiefs kāpināja noskaņojumu līdz koncerta vidum, kad likumsakarīgi tas sasniedza savu eksploziju, atskanot grupas superhitam „Ruby", kura laikā lēkājošās un skaļi dziedošās skatītāju rindas atstāja pavisam atraktīvas publikas iespaidu. Vēlāk Ķeizari, reaģējot uz līdzi dziedošo publiku, ik pa laikam skatītājus aicināja dziedāt kopā ar grupu. Tomēr par lielāko pārsteigumu setlistes sakarā kļuva tas, ka koncertā neizskanēja nospiedošs vairākums dziesmu no grupas jaunā albuma „The Future Is Medieval", bet tika izspēlētas pašas populārākās dziesmas no iepriekšējiem albumiem. To varētu uztvert kā patīkamu kontribūciju tiem grupas faniem, kuriem šī bija pirmā dzīvā tikšanās ar Kaiser Chiefs.

Grupas uzstāšanās bija kvalitatīva, atraktīva un turklāt ar uzteicamu kontaktu ar skatītājiem. Grupas solists Rikijs Vilsons, burvīgi jokojoties, izklaidēja skatītājus dziesmu starplaikos, kamēr dziesmu laikā nesaudzīgi izturējās pret mikrofonu un tā statīvu, mētājoties ar tiem. Viņš arī aktīvākais grupas dalībnieks. To pierādīja lēkāšana pa skatuvi un ik pa laikam pietuvošanās skatītāju rindām. Šeit arī vēl viens Palladium pluss, kuru gribētos uzsvērt – iespēja redzēt grupas ļoti tuvu, radot gandrīz klubu koncertu atmosfēru. Kamēr Vilsons brīžiem neprātīgi uz skatuves dzīvoja līdz izpildītajai mūzikai, pārējie grupas dalībnieki ar tīri britisku mieru nodevās kompozīciju izpildei, paša koncerta nobeigumā vien pametot skatuvi puiši skatītājiem veltīja draudzīgus roku žestus un pateicības.

Pēc stundu garās koncertprogrammas pirms atvadīšanās ar „Oh My God", Vilsons teic: „Thanks for having us back.. Thanks for having us back next time!" Tā nu solījums atgriezties ir dots, un šķiet, ka šo tikšanos gaidīs īpaši tie apmeklētāji, kuri pēc koncerta, dungojot Kaiser Chiefs dziesmas, devās mājās.

Foto: Kaiser Chiefs koncertē Palladium Rīga. Foto (c) Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV