Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jauniešu koris "Balsis" aicina iepazīt Rīgu

EasyGet.lv, 14.10.2011. 12:24

Sestdien, 15. oktobrī, Jauniešu koris "Balsis" aicina uz otro cikla „Iepazīsti Rīgu" akciju, informē kora diriģents Ints Teterovskis.

Cikla „Iepazīsti Rīgu" pamatideja ir rosināt Rīgas iedzīvotājus un tās viesus tuvāk iepazīt pilsētu, dodoties ceļojumos pa Rīgas apkaimēm. Katra no Rīgas 58 apkaimēm ir ar savu vēsturisko, kultūras un sociālo bagāžu, kuras tuvāka iepazīšana katram palīdzēs no jauna atklāt vēl nezināmo un, iespējams, no jauna ieraudzīt jau šķietami zināmo, stereotipisko.

Cikla otrā pieturas vieta – Vecpilsēta. www.apkaimes.lv

Šo sestdien ikviens aicināts ceļojumā uz Vecpilsētu - Doma baznīcu, Rātslaukumu, krastmalu, apskatīt pilsētu no Pēterbaznīcas torņa, izstaigāt mazās bruģētās ielas un sajust iepriekšējo gadsimtu elpu...

17:00 koris aicina doties uz Anglikāņu ielu 2a, kur pēc iekštelpu renovācijas durvis vērs Rīgas Sv. Pestītāja baznīca. Tur notiks pateicības un labdarības koncerts, kurā uzstāsies Jauniešu koris Balsis, LNO soliste Evita Zālīte, saksofonists, LMA rektors, profesors Artis Sīmanis, ērģelniece Kristīne Adamaite. Ieeja par ziedojumiem.

24. oktobrī koris dosies uz 43. Starptautisko koru konkursu Tolosā, Spānijā. Aicinām turēt īkšķus un ar labām domām atbalstīt Latvijas jauniešus! Mājās koris atgriežas 3. novembrī.

Jauniešu koris Balsis uzsāk savu 25.sezonu, kuras laikā ir ieplānota aktīva dažādu koncertprogrammu atskaņošana Latvijā (Projekta Missa a cappella turpinājums - Peter Togni mesas pirmatskaņojums; Valta Pūces koncertprogramma; jubilejas koncertu sērija; Johannesa Brāmsa Vācu rekviema atskaņojuma u.c.) un lieliskas ārzemju tūres (dalība koru konkursā Tolosā, Spānijā 2011.gada rudenī; koncerttūre Francijā 2012.gada maijā; dalība pirmajā AUDI Jauniešu koru festivālā Ingolštatā 2012. gada jūlijā, Vācijā; dalība prestižajā koru festivālā Lundā, Zviedrijā 2012.gada oktobrī).

Papildu informācija: www.balsis.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV