Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Tabakas fabrikā koncertē „Holy Other"

Lauma Brežģe, 17.10.2011. 12:22

14. oktobra vakarā bijušās Tabakas fabrikas telpās, Miera ielā 58, tika atklāta skaņu mākslas izstāde „Resonance Riga". Naktij iestājoties, izstādes atklāšanu ieskandināja Mančestras elektroniskās mūzikas producents Holy Other.
Tabakas fabrikā koncertē „Holy Other"

Galerijas:

Holy Other īstais vārds ir miglā tīts, bet ir zināms, ka zem tumšās kapuces, kurā mākslinieks redzams gan bildēs, gan dzīvajās performancēs, patiešām slēpjas „viņš". Jāatzīst gan, ka viņa identitātei nemaz arī nav nozīmes. Iespējams, šī nelielā mistikas deva pat visai labi piederas mūzikas žanram, ko dēvē par raganu hausmūziku (witch-house). Ja jautāsiet, kas ir raganu hausmūzika, visprecīzākais tās raksturojums būtu – tas ir dažādu elektroniskās mūzikas žanru hibrīds, kurā jūtami gan downtempo un triphopa, gan dubstep, ambientās un industriālās mūzikas elementi. Šī žanru sintēze ir raksturīga visiem izdevēju „Tri Angle Records" māksliniekiem.

Bijušās Tabakas fabrikas telpas, tumša un auksta rudens nakts; lai gan Holy Other radīto mūziku nebūtu nekādu problēmu baudīt arī kādā no Vecrīgas klubiem, izvēlētā vieta un laiks perfekti papildināja mūzikas salti sintētisko skanējumu. Koka paneļiem un spoguļiem klātās telpas sienas un griesti, vibrējot līdz ar mūzikas radītajām vibrācijām, ir kā vēl viens papildinošs elements bagātīgajā skaņu katlā. Publikas skaits gan nedaudz pārsteidza – radās iespaids, ka visi sanākušie ir „savējie" un kvēlākie Holy Other mūzikas cienītāji. Taču kā reiz kādā intervijā izteicās viens no Skaņu Meža organizatoriem, Viestarts Gailītis: „[..] esam sapratuši un negribīgi pieņēmuši faktu, ka mūzikas eksperimenti nav kas tāds, ko var viegli iebarot."

Kā populārākās Holy Other dziesmas noteikti ir jāmin „Touch" un „Yr Love", kas acīmredzami bija arī Latvijas publikas iecienītākās. Lai gan koncerta sākumā sanākušie vēl šķita mazliet atturīgi, pēc tam, kad atskanēja „Touch", publika manāmi atdzīvojās. „Yr Love" tika pataupīta koncerta noslēgumam, kas šķita pienākam nedaudz par ātru. Iesildītājiem DJ Mārtiņam Ratnikam un Tomam Auniņam katram bija atvēlēta stunda, bet vakara galvenā mākslinieka uzstāšanās ilga vien nedaudz vairāk kā 40 minūtes. Jā, tika atskaņoti populārākie skaņdarbi, taču brīdī, kad šķita „tagad var sākties", viss jau bija beidzies. Par to liecināja arī ilgi nerimstošie aplausi koncerta beigās – ilgi un neatlaidīgi, tie tomēr nespēja uz skatuves atsaukt atpakaļ mūziķi. Tomēr neskatoties uz to, koncerts savu mērķi sasniedza – hipnotiska mūzikas deva tumšam rudens vakaram tika saņemta.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV