Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Iznākusi komponista Kārļa Lāča un dzejnieka Kārļa Vērdiņa grāmata/CD "Lāču tēta dziesmas"

EasyGet.lv, 21.10.2011. 10:26

Dienas gaismu ieraudzījis Kārļa Lāča un Kārļa Vērdiņa kopīgais projekts - debusul MUSIC izdotā grāmata/CD "Lāču tēta dziesmas", informē Kristīne Kutuzova. Grāmata/CD nopērkama vadošajās grāmatu tirdzniecības vietās. Projekta īstenotāji parūpējušies arī par īpašu interneta vietni, kurā pieejama ne tikai informācija par jauno grāmatu/cd un izpildītājiem, bet arī iespējams noklausīties visu 12 dziesmu demo versijas. Akcijas Saulainas dienas ietvaros, 1 lats no katras nopirktās grāmatas tiks ziedots Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Ārkārtas gadījumu fonda atbalstam.
Iznākusi komponista Kārļa Lāča un dzejnieka Kārļa Vērdiņa grāmata/CD "Lāču tēta dziesmas"

Grāmata/CD "Lāču tēta dziesmas" jau nonākusi Rīgas grāmatnīcu un veikalu plauktos, bet nākamās nedēļas laikā būs pieejama visā Latvijā. Divpadsmit Kārļa Vērdiņa dzejoļi, Kārļa Lāča mūzika un Unas Taal veidotās ilustrācijas, kā arī grāmatas neatņemama sastāvdaļa – dziesmu klavierizvilkumi un CD ar visām 12 kompozīcijām, ko iedziedājuši tādi skatuves mākslinieki kā Aija Andrejeva, Artūrs Skrastiņš, Intars Busulis, Jolanta Strikaite (Lady's Sweet) un Bērnu Vokālais ansamblis Dzeguzīte ir lieliska dāvana gan bērniem, gan viņu vecākiem.

Grāmatas/CD pievienotā vērtība ir arī sava interneta vietne, kuras saturu veido ne tikai informācija par projekta ieceri, autoriem un izpildītājiem, bet tieši aicinājums visiem interesentiem iesaistīties projekta turpmākajā attīstībā. Plānots, ka www.lacutetis.com būs ne tikai informatīva lapa, bet arī vieta, kur tie, kas jau paguvuši iepazīties ar "Lāču tēta dziesmām" izteiks savu viedokli un ierosinājumus, savukārt tie, kas vēl nav paguvuši iegādāties grāmatu, varēs apskatīt ilustrācijas, noklausīties dziesmu paraugus un iegūt ziņas par grāmatas tirdzniecības vietām, kā arī piedalīties dažādos īpaši veidotos konkursos sadarbībā ar projekta atbalstītājiem. Dziesmas un grāmata būs pieejama arī deBusul Music interneta veikalā, bet klavierizvilkumus būs iespējams iegādāties Musica Baltica interneta vietnē.

Atsaucoties akcijas "Saulainas dienas" aicinājumam, 1 lats no katras nopirktās grāmatas tiks ziedots Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) atbalstam. Saulaino dienu iepriekšējo gadu akcijās par sabiedrības saziedotajiem ir izdarīts ļoti daudz – izremontētas divas BKUS nodaļas; uzcelta 16. nodaļas piebūve, kurā slimnīcas speciālisti konsultē saslimušos bērnus; atvērta Rīgas Centrālās bibliotēkas filiāle Saulaino dienu bibliotēka; nodrošināta datoru un interneta lietošana nodaļās pacientiem, kuriem ir gultas režīms; izveidota informatīva mājaslapa www.slimnicaberniem.lv, kurā bērni un viņu vecāki var uzzināt par ārstniecības procesu BKUS; atjaunota BKUS Vecāku māja, kur sasirgušo bērnu vecāki var atpūsties, lai krātu spēkus sava sasirgušā bērna atbalstam.

Projektu atbalsta: Rīgas Brīvostas pārvalde, Delfi, JCDecaux, Cinamon, Ieva, Māmiņu klubs, Diena, Latvijas Radio 1.

Vairāk par Lāču tēta dziesmām www.lacutetis.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV