Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Tuvojas eksperimentālā džeza vakars ar Emile Parisien Quartet

EasyGet.lv, 21.10.2011. 11:57

1.novembrī Latvijas Radio 1. studijā plkst. 19.30 būs iespējams dzirdēt Francijas eksperimentālā džeza kvarteta Emile Parisien Quartet koncertu, informē festivāla "Rīgas Ritmi" projektu koordinatore Linda Bērziņa.
Tuvojas eksperimentālā džeza vakars ar Emile Parisien Quartet

Emile Parisien Quartet Rīgas koncerts tiks ierakstīts un ar Latvijas Radio starpniecību piedāvāts pārraidīšanai Eiropas Raidorganizācijas apvienības (European Broadcasting Union - EBU) dalībvalstīs.

EBU ir lielākā nacionālo raidorganizāciju asociācija pasaulē. Džeza cienītājiem Emile Parisien Quartet šoreiz muzicēs ne tikai klātienē, bet par šī koncerta auditoriju kļūs arī EBU džeza mūzikas īpašo koncertu interesenti daudzās pasaules valstīs.
Paskāls Rozats (Pascal Rozat) no franču interneta portāla JAZZMAN raksta, ka Emile Parisien Quartet rada jaunu mūziku izjaucot melodiskās un harmoniskās atsauces līdz maksimumam pietuvojoties enerģijas plūsmai. Viņš uzsver, ka katra kvarteta skaņdarbam seko stāstījums, kas ir kā neliels ceļojums paralēlā pasaulē.

Kvartets ir konkursa „Victoires du Jazz 2009" laureāti nominācijā Gada instrumentālās mūzikas atklājums (Révélation Instrumentale Française de l'Année), kā arī izdevuši divus albumus „Au revoir porc-épic" (2007) un „Original Pimpant" (2009).
Šī gada decembrī Emile Parisien Quartet plāno strādāt ierakstu studijā, lai jau 2012. gada aprīlī izdotu jaunu albumu.

„Izdomas brīnums! Disciplīna un brīvība, individuālisms un saliedēta komandas saspēle!" Le Nouvel Observateur

Biļetes iegādāmajas visās Biļešu Serviss kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv
Info: www.rigasritmi.lv

Seko līdzi festivāla aktualitātēm:
www.twitter.com/rigas_ritmi
www.draugiem.lv/rigasritmifestival
www.facebook.com/RigasRitmiFestival

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV