Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Akustiskā koncertā folkklubā "Ala" uzstāsies zviedri un rēzeknieši

EasyGet.lv, 28.10.2011. 14:55

30. oktobrī Rīgā folk-klubā "Ala" viesosies smagā metāla apvienība Degradead no Zviedrijas. Grupa spēlēs savas dziesmas tai ne visai raksturīga veidā - akustiska versijā. Viesus koncertā iesildīs grupa Sacramental no Rēzeknes, informē koncerta organizators Vladimirs Kravčenko.
Akustiskā koncertā folkklubā "Ala" uzstāsies zviedri un rēzeknieši

Degradead nāk no Stokholmas un spēlē melodisko Death Metal grupu In Flames un Dark Tranquillity stilā. Muzikālajam kolektīvam nesen ir iznācis jau trešais albums "World Destroyer", kura tapšanā kā producents savā Abyss Studio piedalījās tāda pazīstama persona kā Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain). "World Destroyer" ir turpinājums 2009.gada mūzikas kritiķu izslavētajam "Out Of Body Experience" albumam, kas bija tīra konfekte melodiskā Death Metal cienītāju ausīm. Albums ir pārpildīts ar solīdiem blastbītiem, lielisku tehnisko izpildījumu un agresīvām melodijām. Nav brīnums, ka In Flames ģitārists Jesper Strömblad sauc Degradead par "metāla nākotni".

Kā viesi šajā pasākumā piedalīsies grupa Sacramental no Rēzeknes, kas piedāvās noklausīties arī savas kompozīcijas akustiskā skanējumā. Apvienība Sacramental pārstāvēja Latviju starptautiskajā konkursā "Wacken Metal Battle", kas notika šogad Vācijā. Konkursa fināls, katru gadu norisinājās pasaules lielākā smagas mūzikas festivāla "Wacken Open Air" laikā, kur pēc žūrijas balsojuma punktiem, 30 grupu konkurencē no visas pasaules, Sacramental ieguva godpilno 3. vietu.

Grupas līderis Aleksandrs saka par svētdienas paredzēto pasākumu tā: "Mums pašiem būtu interesanti redzēt kā cilvēki uztvers dzirdēto. Kāda reakcija tiem būs no noklausītā. Šādus eksperimentus ar akustiskam lietam jau esam taisījuši, bet ar to neaizraujamies, jo spēlējam taču metālu. Jebkurā gadījumā tā ir laba ideja. Mēs gribam dot iespēju cilvēkiem kuri mūs vēl nav dzirdējuši - iepazīt mūs, kā arī faniem dzirdēt mūsu dziesmas savādāka skanējumā."

Degradead un Sacramental mūziķi cer tuvāk iepazīties ar smagās (un ne tikai) mūzikas cienītājiem, lai iedzertu kopā arī kādu alus glāzi un sirsnīgi aicina visus svētdien 30.oktobrī uz folk-klubu "Ala" (Rīgā, Smilšu 16) uz akustisko randiņu.
Ieeja – bez maksas, no plkst. 12:00.

http://www.degradead.com
http://www.draugiem.lv/sacramental

Foto: Sacramental. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV