Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Skaņu Meža ierakstu pirmā raža

EasyGet.lv, 29.10.2011. 13:42

Ar divām relīzēm - Martins Rokis TEMP un Streets Of Sex Music For Alpha Males - savu darbību ir uzsākusi izdevniecība Skaņu Meža ieraksti. Pirmās relīzes izdotas limitētā, 50 eksemplāru tirāžā kasetes formātā, informē izdevniecības pārstāve Zane Dātava.
Skaņu Meža ierakstu pirmā raža

TEMP dzirdamais materiāls tapis laikā no 2009. līdz 2010. gadam, apvienojot fragmentus un skices, kas sākotnēji saglabātas tikai kā references punkts kādas idejas tālākai attīstīšanai. Tomēr šādi fragmenti apvienoti nelineāras sistēmas ietvaros, neatminoties katra atsevišķā fragmenta iepriekšējo nolūku, funkciju un iecerēto attīstības scenāriju, iegūst jaunu formu, nozīmi un iluzoru pabeigtības sajūtu.
Teju 40 minūšu garajā ierakstā iekļauti divi skaņdarbi bez nosaukuma. Tie ir pretenciozi abstrakti un ekstrēmi dinamiski digitālās skaņas sintēzes paraugi, kuros tiek ignorēti gravitācijas likumi un pieļaujamās trokšņu līmeņu normas. Ieraksts klausītājiem ar īpašām vajadzībām.

Mārtiņš Roķis strādā ar skaņu dažādos kontekstos un formās, īpašu uzmanību pievēršot skaņas uztveres un interpretācijas mehānismiem. Savas skaniskās idejas viņš programmē un sintezē, izmantojot atvērtā koda programmas un operētājsistēmu, apvienojot plānotas ģeneratīvas stratēģijas ar improvizācijas elementiem. Viņa atsvešināto un dinamiski hiper-psihedēlisko skaņu pasauli vairāk iedvesmo nemuzikālas disciplīnas nekā Rietumu mūzikas tradīcijas un izteiksmes līdzekļi.

Savukārt Streets Of Sex minialbumā Music For Alpha Males apkopota daļa no jaunākā materiāla, kas 2011. gada septembra sākumā tika iemūžināts Rīgas ierakstu studijā Sound Division. Šajā ierakstā Streets of Sex turpina jau iemīto taciņu, proti, avangardiskā grindcore manierē sakausē bungu spēli ar smagu trokšņmūziku un elektroniku, brīžiem pielietojot glitch un brīvā džeza elementus, paši to dēvējot par drum'n'noise un/vai pure satanic free jazz. Music For Alpha Males ir mūsdienu stāsts par alfa jeb sociāli dominējošu tēviņu, atspoguļojot tā dzīves dažādās šķautnes, piemēram - attiecības ar sievietēm, panākumi karjerā, iekšējā pasaule, ilgas un sapņi. Materiāls izdots uz baltas apdrukātas kasetes, plastmasas vāciņā, ar ofseta drukā tapušu bukletu, kam pieejami divi noformējuma varianti - katrs 25 eksemplāros.

Grupā Streets of Sex apvienojušies Andrejs Zālītis (grupas: 1/2H 1/2W, xanalhandjobcrewx, lehitkarnef) un Rihards Bražinskis (Phonic Psychomimesis un ex-Trauma Moralis), kuri noise, free jazz, grindcore un black metal ietekmēs izspīlē savu radikālo mūzikas pasaules uztveri, kombinējot skrāpējošas, agresīvas un haotiskas elektronikas, konvulsīvi aritmisku bungošanu un gan līdz nepazīšanai pārveidotus, visiem jau sen apnikušus gārdzienus un kliedzienus, ar brīžiem atkailinātām ģitāras, trompetes un citu pūšamo instrumentu skaņām.

Informācija par ierakstu iegādi:
http://www.skanumezs.lv/shop/skanu-meza-ieraksti
http://www.martinsrokis.com
http://www.streetsofsex.info

Ieraksti atrodami arī veikalā Randoms, Rīgā, Kaļķu ielā 4.

"TEMP"paraugs:

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV