Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Noslēdzies 10. Latvijas Radio konkurss "Jaunās zvaigznes"

EasyGet.lv, 02.11.2011. 12:37

Ar vairākiem koncertiem 29. un 30.oktobrī noslēdzās 10.Latvijas Radio jauno izpildītāju konkurss "Jaunās zvaigznes", kas norisinājās Lido Spice Bērnu pilsētiņā, informē "Jaunā teātra" pārstāve Ilze Trumpe.
Noslēdzies 10. Latvijas Radio konkurss "Jaunās zvaigznes"

Konkurss notika četrās kārtās visa mēneša garumā, un katrs konkursa dalībnieks izpildīja vairākas populāras latviešu estrādes dziesmas. Konkursantus vērtēja žūrija, kurā bija Varis Vētra, Nikolajs Puzikovs, Juris Rijnieks, Deniss Tumakovs un konkursa rīkotāja Laila Ilze Purmaliete. Žūrija ar atzīmēm vērtēja katru izpildīto dziesmu un deva savus ietekumus un komentārus par priekšnesumiem. Visi konkursa dalībnieki saņēma diplomus un balvas no konkursa rīkotājiem – Pirmās bērnu rokoperas "Olivers" CD un piemiņas kausus. Lauma Lankovska no Lido Spice bērnu pilsētiņas bija sarūpējuši bērniem neskaitāmus kārumus, 10 dāvanu kartes SPICE, katru 10Ls vērtībā, Zvaigznes ABC grāmatas, T-kreklus, apmeklējuma kartes uz atrakciju parkiem "Mežakaķis", "Tarzāns", Bowlwro boulinga centru un citas balvas.

Jaunākajā vecuma grupā pirmās trīs vietas ieguva Betija Bedikere ( 1.vieta), Jana Maurīte ( 2.vieta), Beāte Baumestare (3.vieta). Vecākajā grupā – Anna Zankovska (1.vieta), Liene Mūze (2.vieta), Baiba Bērziņa (3.vieta). Svešvalodīgajā grupā –Cira Tolordava ( 1.vieta), Kristīne Bērzupe (2.vieta), Diāna Judelsone (3.vieta). Eduards Grundmanis saņēma Lido Spices simpātiju balvu.

Par konkursa dalībnieku sniegumu varēja balsot arī portālā www.draugiem.lv. Augstāko punktu skaitu šajā balsojumā jaunākajiem dalībniekiem ieguva 7- gadīgā Elizabete Lukaševiča un lielāko dalībnieku plūsmā augstāko punktu skaitu ieguva 14-gadīgā Renāte Laine Rudzīte. Konkursa žūrijas pārstāvis režisors un mūziķis Varis Vētra pēc konkursa atzīmēja, ka ļoti liela bijusi dalībnieku izaugsme konkursa gaitā, konkursanti ir ņēmuši vērā žūrijas ieteikumus un uzstājušies aizvien pārliecinošāk. Nikolajs Puzikovs pēc konkursa izteica vēlmi ar vairākiem dalībniekiem uzstāties kopā, jo viņu daudzi priekšnesumi esot patiesi aizkustinājuši. Konkursa rīkotāja Laila Ilze Purmaliete pēc konkursa secināja, ka konkurss "Jaunās zvaigznes" sadarbībā ar Lido Spici ir ieguvis jaunus vaibstus, konkursa agrāko televīzijas klātbūtni ir nomainījusi balsošana par priekšnesuma video interneta portālā draugiem.lv, kā arī tas, ka konkurss notiek mūsdienīgā lielveikala vidē, tā kļūstot pieejamāks un demokrātiskāks gan dalībiekiem, gan skatītājiem. Nākošais konkurss "Jaunās zvaigznes" notiks jau 2012.gada martā atkal Lido Spice Bērnu pilsētiņā. Pieteiksānās sāksies jau no 2012.gada janvāra.

Daudzi konkursa dalībnieki un uzvarētāji tiks iesaistīti bērnu izrādēs - "Viens pats Ziemassvētkos 3" decembrī kino Rīga lielajā zālē un Lido Spice telpās izrādītajā mūziklā "Mūsdienu Pelnrušķīte" arī šā gada decembrī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV