Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Sovvaļnīks jaunākajā mūzikas video piemin kritušos

EasyGet.lv, 03.11.2011. 09:35

„Aiz azara bolti bārzi" – tā sauc latgaliešu rokmūziķa Sovvaļnīka mūzikas video tāda paša nosaukuma dziesmai, kas tapusi, izmantojot latgaliešu tautasdziesmas motīvu. Sovvaļnīks video stāstā no bērziem – arī pavisam jauniem – izveido krustus, ko pavada gari, informē Aivars Līpenītis.
Sovvaļnīks jaunākajā mūzikas video piemin kritušos

Iepriekšējā mūzikas video „Pa skurstini bolti dyumi" Sovvaļnīks apciemo senas un pamestas mājas – sociālās realitātes skaudrās liecības – Latgales laukos. Sovvaļnīks vienlaikus iejūtas gan sevis un zūdošo vērtību meklētāja, gan rēga lomā, aicinot neaizmirst un sargāt dzimto pusi un senču mantojumu. Jaunais mūzikas video „Aiz azara bolti bārzi" ataino cilvēku cietsirdīgo attieksmi un nežēlību pret dzīvo, arī atbildības sajūtas trūkumu. Sovvaļnīks no jauniem un zaļojošiem bērziem veido simboliskus krustus, parādot dzīvības trauslumu un dzīvā nolemtību nāvei. Ikviens krusts ir kādas izdzisušas dzīvības apliecinājums.

„Kari, kas sākas ar strīdiem, negodīgumu, pārāk lielu varu un naidu, vienmēr atnes kritušos. Tie nereti ir nevainīgi cilvēki, arī bērni, kas guļ mīļajā zemē. Ar šo dziesmu gribu atdot godu kritušajiem un pateikt, cik netaisni bieži notiek. Vai koks auga tāpēc, lai to nocirstu, vai cilvēks piedzima, lai mirtu ar viņu nesaistītu ļaunu darbību dēļ?" Sovvaļnīks aicina šajā Veļu laikā atteikties no sliktām domām un darbiem, padomāt par upuriem, ko tie var radīt.

„Aiz azara bolti bārzi" iedziedājis Sovvaļnīks savā debijas albumā, izmantojot Valentīna Lukaševiča dzeju, kas savukārt par iedvesmas avotu izmantojis latgaliešu tautasdziesmu ar tādu pat nosaukumu. Mūzikas video operators un montāžas veidotājs – Māris Justs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV