Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Ewert And The Two Dragons koncertē koncertzālē Palladium

Elīna Gulbe, 13.11.2011. 13:42

11. novembra vakarā, kad lielpilsēta neskopojās ar plašu koncertu piedāvājumu, koncertzālē „Palladium" viesojās igauņu puiši „Ewert and the two dragons". Pēc prāvā apmeklētāju skaita droši varēja secināt, ka kaimiņzemes jaunekļi ir gana mīlēti mūsmājās.
Ewert And The Two Dragons koncertē koncertzālē Palladium

Galerijas:

Vakara gaitā uz „Palladium" skatuves dēļiem kāpa veselas trīs apvienības no ziemeļvalstīm – par iesildošajiem māksliniekiem koncertam bija izvēlēta zviedru dūdiņroka apvienība „Skilla" un igauņu enigmātiskā jaunkundze Iiris. Atraktīvās un sievišķīgās iesildītājas godam sagaidīja un izklaidēja publiku līdz vakara galveno varoņu kāpšanai uz skatuves.

Pulksten 22, kad uz skatuves parādīties bija laiks grupai „Ewert and the two dragons", koncertzālē drūzmējās paprāvs klausītāju pulks, bet igauņu jaunekļi, šķiet, nekur nesteidzās, tāpēc nedaudz lika publikai pagaidīt, tiesa gan nepārkāpjot par pieklājības normu noteiktās 15 minūtes. Un gaidīt bija vērts.

Koncertu apvienība uzsāka uz augstas nots, atskaņojot vienu no saviem populārākajiem skaņdarbiem „(In The End) There's Only Love". Šķiet, ka sanākušajiem šāds uznāciens likās tieši laikā, jo līdz ar pirmajām taktīm publika sparīgi aplaudēja un dziedāja līdzi. Vēlāk grupa ļāva performancei ieslīdēt jau mierīgākā un apcerīgākā noskaņā, kura valda arī grupas pēdējā ierakstā „Good Man Down". Pusotru stundu garajā koncertā, šķiet, izskanēja visas dziesmas no šī albuma, kā arī daļa no iepriekšējā ieraksta „The Hills Behind the Hills". Uz koncerta noslēgumu neaizmirstot arī viena no šī albuma populārākajām dziesmām „Pastorale".

„Ewert and the two dragons" gribētos nosaukt par lieliskiem noskaņa radītājiem. Vienkāršība un sirsnība, ar kādu tiek aizvadīts koncerts, viennozīmīgi ir spējīga uzrunāt. Protams, nozīmīgāko lomu spēlē grupas izpildītā mūzika, kuras dēļ apvienība ne velti tiek dēvēta par vienu no Baltijas mūzikas tirgus lielajām cerībām. Tomēr neskatoties uz to, ka lielākoties dziesmas ieturētas mierīgos toņos, tās ne tikai savaldzina tos, kuriem tuva „stāvēt un klausīties" koncepcija, bet arī tos, kuriem tīkama dinamiskāks skanējums, jo grupa koncerta laikā brīžiem izmanto uzlādējošus sitaminstrumentu ritmus un pat tad, kad tie izpaliek, skatītāji sparīgi atbalsta mūziķus ar aplausiem. Koncerta laikā mūziķi izmantoja plašu klāstu mūzikas instrumentu, paši izpildoties uz metalofona un ekstra bungām, kā arī pieaicinot pūšaminstrumentu atskaņotājus. Tomēr šī mūzikas instrumentu pārpilnība un tās radītais ritmiskums un vitalitāte nekādā gadījumā nepārkāpa grupas radītās miera mūzikas robežas, un jāatzīst, ka vakara valdošā noskaņa tomēr ir skandināviski rāma, kura tieši laikā rudens vakariem.

Koncerta rimtā un nedaudz sentimentālā noskaņa, kuru burvīgi papildināja sirsnīgais un nesamākslotais izpildījums pilnīgi noteikti ir viens no iemesliem, kāpēc „Ewert and the two dragons" ir tik mīlēti skatītāju vidū. Viena no tām grupām, kuru pilnīgi noteikti vērts redzēt koncertā!

Foto: Ewert And The Two Dragons koncertē koncertzālē Palladium. Foto (c) Linda Dambeniece

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV