Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Radio koris un Sinfonietta Rīga ieraksta Arvo Perta mūziku

EasyGet.lv, 21.11.2011. 13:57

Latvijas Radio koris un Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga devušies uz Tallinu ieskaņot pasaulslavenā igauņu komponista Arvo Perta mūzikas ierakstu, kuru izdos respektablais ierakstu nams ECM, informē Latvijas Radio kora sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Karaseva.
Radio koris un Sinfonietta Rīga ieraksta Arvo Perta mūziku

Arvo Perta mūzikas ieraksts notiks Tallinas Sv. Nikolaja baznīcā, tajā piedalīsies Latvijas Radio koris, Sinfonietta Rīga, un pie diriģenta pults stāsies Perta daiļrades izcils zinātājs, daudzu viņa opusu pirmatskaņotājs Tenu Kaljuste.

Minhenes skaņu ierakstu nams ECM jau gadiem izdod Perta darbu ieskaņojumus, piedaloties tādiem māksliniekiem kā vijolnieks Gidons Krēmers, pianists Kīts Džerets, obojists Heincs Holligers, Zviedrijas radio koris, Igaunijas filharmonijas kamerkoris. ECM laidis klajā vairāk nekā desmit Arvo Perta mūzikas kompaktdisku.

Latvijas Radio koris un Sinfonietta Rīga šogad ar komponistu un viņa mūziku sastapušies vairākkārt: Arvo Perta jubilejas koncertā Tallinā, kā arī Rīgas Domā novembra sākumā, kur autora klātbūtnē izskanēja viņa mūzikas koncerts.

Arvo Perts ir vairāku paaudžu kulta komponists, kura mūziku iemīļojuši gan mākslas filmu veidotāji, gan horeogrāfi, gan neskaitāmi mūziķi un mūzikas mīļotāji visā pasaulē. Viņš pazīstams kā pats sava rakstības stila – tintinnabuli izveidotājs, mūzikas pētnieki to raksturo kā kompozīcijas tehniku, balstītu idejā par mazu zvaniņu sasaukšanos visdažādākajās kombinācijās. Jaunībā Perts bija pārliecināts modernists, taču savu īsto valodu, kurā viņš joprojām dziļi uzrunā klausītāju sirdis, komponists atklāja septiņdesmitajos gados pēc ilgstošām viduslaiku mūzikas studijām.

Visus ar ierakstu saistītos izdevumus nodrošina ECM.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV