Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

VAK„Latvija" un LNSO ieraksta Pētera Vehi „Marijas Magdalēnas evaņģēliju"

EasyGet.lv, 01.12.2011. 10:59

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris šonedēļ strādā pie igauņu komponista Pētera Vehi oratorijas „Marijas Magdalēnas evaņģēlijs" ierakstīšanas kompaktdiskā, informē VAK Latvijas producente Ieva Vītiņa. Ierakstu veic Somijas kompānija „Editroom" pēc ERP („Estonian Record Productions" ) pasūtījuma.
VAK„Latvija" un LNSO ieraksta Pētera Vehi „Marijas Magdalēnas evaņģēliju"

Ierakstā piedalās solisti no Igaunijas, Rīgas Doma zēnu koris, diriģents Risto Josts. Marijas Magdalēnas solo lomu iedziedās pasaules slavenā uzbeku dziedātāja, Pītera Gebriēla skatuves partnere Sevara Nazarkhana.

Latvijas klausītājiem bija iespēja dzirdēt „Marijas Magdalēnas evaņģēlija" pasaules pirmatskaņojumu šogad Rīgā, 19. augustā Sv. Pētera baznīcā Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla un Rīgas Svētku ietvaros.

Šis ir viens no noslēpumainākajeim Jaunās Derības evaņģēlijiem. Atšķirībā no citām pasijām, šis skaņdarbs nevēsta par Kristus ciešanām, bet pievēršas Jēzus pārdomu atspoguļošanai. Darbs ir koptu valodā (runāta Ēģiptē līdz 16. gadsimtam).
Komponists Pēteris Vehi ir viens no savdabīgākajiem un interesantākajiem Igaunijas skaņražiem. Gan dzīvē, gan mūzikā pievērsies austrumu kultūru izpētei, budismam, komponistam pieder plaša austrumu tradicionālo mūzikas instrumentu kolekcija. Daudzi no šiem instrumentiem tiek izmantoti viņa darbu atskaņojumos.

Kompaktdisku paredzēts izdot 2012. gada martā.

Foto: Pēters Vehi. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV