Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Rīgai tuvojas franču džeza izcilnieki "Les Voice Messengers"

EasyGet.lv, 02.12.2011. 10:27

Kinoteātrī "Splendid Palace" 10. decembrī Eiropas turnejas ietvaros uzstāsies franču vokālā džeza grupa "Les Voice Messengers", informē koncerta organizatori "Rīgas Ritmi".
Rīgai tuvojas franču džeza izcilnieki "Les Voice Messengers"

Mūzikas izdevums "Classica Répertoire" ir atzinis "Les Voice Messengers" par labāko vokālā džeza grupu Francijā, kura apvieno džeza orķestra enerģiju ar vokālā ansambļa poētiski muzikālo šarmu.

Grupas līderis un tās vadītājs Tjerī Lalo (Thierry Lalo) ir kompnists un aranžētājs, kurš iedvesmojies no pasaulslaveniem mūziķiem kā Bils Evans, Vintons Kellijs, Mails Deiviss un daudziem citiem. 2002. gadā Tjerī Lalo saņēma balvu " Gada jaunais mūzikas talants" par mūziku operai "Ramdam", kas tika citu starpā izrādīta arī Parīzes Nacionālajā operā. Grupa kopumā izdevusi četrus albumus.

"Les Voice Messengers" atpazīst kā vienu no labākajiem sava žanra pārstāvjiem Eiropā, šī grupa asociējas gan ar bigbenda enerģiju, gan ar neliela vokālā ansambļa poētisko šarmu. Uz skatuves izskan arī franču dzeja, jo grupa savu repertuāru bagātinājusi ar Bodlēra, Apolinēra un citu franču autoru dzeju.

"Augstas klases ansamblis – īsts gardēžu sapnis!" - raksta Žans Pjērs Žaksons no izdevuma "Répertoire".

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Foto: Les Voice Messengers. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV