Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Monster Magnet koncertā Minhenē izspēlē „Dopes of Infinity"

Aiga Leitholde, 06.12.2011. 21:30

Tas bija tālajā 1995.gadā, kad amerikāņu stoner roka grandu „Monster Magnet" trešais albums „ Dopes of Infinity" grupai atnesa plašāku atpazīstamību. 2011. gadā albums ir piedzīvojis pārizdošanu, kā arī īpašu vinila izlaidumu ar nosaukumu „Dopes", kurā pavisam jaunās versijās ir dzirdamas dziesmas "King Of Mars", "All Friends and Kingdom Come" un tituldziesma „ Dopes of Infinity".
Monster Magnet koncertā Minhenē izspēlē „Dopes of Infinity"

Albums „Dopes of Infinity" ir narkotiku iedvesmots albums. Narkotikas, kuras ir izmēģinājis grupas līderis Deivs Vaindorfs, atklājot to muzikālo un verbālo recepti, kuru iebarot sava klausītāja mūziku alkstošajam ķermenim. Varētu teikt, ka albums ir par planētām, kas reizēm mēdz rinķot ikkatra galvā. Galaktikas apceļojumi un individuālās kosmoloģijas izpēte aktualitāti saglabā arī turpmākajos „Monster Magnet" ierakstos. Bet „Dropes of Infinity" ar savu mēreno melodisko apdullumu būs noderīgs ziņkārīgajam klausītājam kā ievada stunda rokmūzikas stilistiskā virzienā – stoner roks.

Šajā rudenī albums „Dopes of Infinity" pilnā garumā ir dzirdams „Monster Magnet" koncerttūrē. Svētdien, 4.decembrī , easyget.lv tūres koncertu noklausījās Vācijā Minhenē, klubā Backstage Werk. Klubs Backstage ir milzīgs izklaides komplekss, ar trijām koncertu zālēm – klubu, halli un darbnīcu, Minhenes rietumos aptuveni 10 minūšu S-bāņa braucienā no pilsētas centrālās stacijas. „Monster Magnet" koncerts tika pilnībā izpārdots, kopā to noskatījās 2100 cilvēku. Viņus iesildīja hiperaktīva britu rokgrupa „Black Spiders", kas teju ir sagaidījuši savu debijas albumu „Sons of the North", un tagad nodarbojas ar muzikālo fanu tīklu aušanu, kā pavedienu izmantodami smagā roka lipīgumu un pankroka provokatīvo attieksmi.

Ja ieraksta klausīšanās mājas omulīgajos apstākļos var radīt eksistenciālas pārdomas, tad koncertā „Dopes of Infinity" radīja laimes viļņus. Albums netika spēlēts secībā, ieraksta pirmās divas dziesmas kā albuma singlus taupot koncerta beigām. Deivs ar publiku sasveicinājās, bet starp dziesmām nekomunicēja, tādejādi radot pavisam dabisku pāreju – ieelpas veidolā. Nozīmīga vieta bija atvēlēta instrumentālā sastāva improvizācijām, kurās, izmantojot efekta pedāli, radot apļus, gluži kā melnos caurumus, kas tūlīt vien sevī ieraus galvu kratošos klausītājus, iesaistījās arī pats Veindorfs. Albumā „Dopes of Infinity" valda dažādība – „Dead Chrismas" vai „ Blow 'Em Off" ir lipīgas rokdziesmas bez muzikālajām, bet ar tekstuālām pretenzijām. Turpretim „Third Alternative" ir pamatīgi atdullis blūzs, ieturēts vislabākajās stoner roka tradīcijās. Šī dziesma bija arī Minhenes koncerta kulminācija. Deiva Veindorfa balss nereti aizlūzt, tomēr tas netraucē, jo ir kā daļa no dziesmu ekspresijas. „Monster Magnet" klausītāju vidū ir cienīti arī personīgo dziesmu tekstu dēļ, kas ir kā garantija, ka muzikāli netiks melots.

Vācijā grupai ir liela fanu bāze, kuru veido pieauguši cilvēki ap un pēc 30 gadiem. Rokkoncertu apmeklējums ir kā pats par sevi saprotams paradums, kā pavadīt vakaru, kurā, piemēram, netiek translēta spēle starp FC Bayern un kādu citu futbola klubu. Kad visa zāle vienā balsī dzied līdzi grupas lielajam hītam „Powertrip", ir skaidrs, esmu pareizajā laikā, pareizajā vietā. Vienotāk vairs nevar!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV