Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Baložu Pilni Pagalmi aicina uz jaunā albuma prezentācijas koncertu

EasyGet.lv, 07.12.2011. 11:48

Baložu Pilni Pagalmi gada nogalē nāk ar savu nemierīgāko veikumu - devīto pilnmetrāžas albumu „Divreiz izstāstītie stāsti". Albuma tapšanas laikā par trim piektdaļām nomainījies grupas sastāvs un dziesmas rakstītas piecu gadu ilgumā. Albuma atvēršanas pasākums notiks 16. decembrī klubā "Nabaklab", informē Jānis Daugavietis. Pirms "baložiem" spēlēs Stūrī Zēvele (Kuldīga), DJ zālē - DJ Dambis.
Baložu Pilni Pagalmi aicina uz jaunā albuma prezentācijas koncertu

No 17.decembra albumu CD formātā varēs iegādāties mūzikas ierakstu veikalos Randoms un Upe, kā arī lejuplādēt vai klausīties mūzikas izplatīšanas platformā Bandcamp.com (http://balozupilnipagalmi.bandcamp.com).

15 albuma dziesmas ierakstītas dažādos laikos un dažādās vietās, sākot ar 2010.g. aizvērušos Torņa studiju, tur 2007-2008.gados daļēji ierakstītas dziesmas "Nu, labi", "Te-pat-te", "Goda vārds (man pie krūts)", "11.10.06 (oktōbris)", "Romantisko filmu vakari", beidzot ar visjaunāko ierakstu sesiju Šmerļa studijā. Dažas no tām šo gadu laikā ir skanējušas radio (piem., "Ideālais variants", "Neatnākušie", "11.10.06 (oktōbris)"), vairākas ir spēlētas koncertos, bet ir arī tādas, kuras līdz šim zināja tikai paši mūziķi.

Pēc 10-12 gadu darbības grupā no tās atvadījušies Ģirts Pavēnis, Oskars Burovs un Jānis Cīrulis. Klāt ir nākuši divi jauni cilvēki. Juris Alksnis (ģitāra), kurš bija 'oficiāls' BPP dalībnieks tās agrīnajā posmā, bet vēlāk koncentrējās vienīgi uz 'savu pamatgrupu' Sirke (tomēr arī pēc tam Juris kā ierakstu mūziķis bija piedalījies dažos BPP ierakstos, piemēram albuma "Jauni iespaidi" ierakstā un vairākos koncertos). Jaunais baložu basģitārists ir Klāvs Lauls, kurš muzicē arī Kuldīgas grupā "Stūrī Zēvele" un ir albuma dizaina autors. No 'zēveles' ir arī Kate Skrinda, viņa šogad dažos koncertos spēlēja taustiņus un dziedāja. Kate kā viesmāksliniece bija pieaicināta jau šī albuma ierakstā.

„Divreiz izstāstīto stāstu" nemiers atspoguļo BPP pārmaiņām piesātināto pēdējo piecu gadu periodu. Tomēr tajā atrodams arī grupai raksturīgais romantisms. Lai arī kādām pārmaiņām cauri ietu liriskais varonis (grupas līderis un dziesmu autors Māris Šverns vai varbūt grupas iedomātais tēls tās mīļotāju iztēlē), sapņi un patīkamas tikšanās viņa ceļā būs vienmēr.

Albuma prezentācijas koncerta sākums klubā "Nabaklab", Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, Rīgā - plkst. 21:00. Ieeja - Ls 2.

Visa informācija par albumu:
www.tornis.lv/bpp
www.draugiem.lv/bpp
www.facebook.com/balozupilnipagalmi

Foto: Baložu Pilni Pagalmi. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV