Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgas pilsētas būvvalde aptur Palladium darbību

EasyGet.lv, 09.12.2011. 17:01

Rīgas pilsētas būvvalde ir uzdevusi nekavējoši apturēt būvobjekta Marijas ielā 21, kurā atrodas kultūras centrs „Palladium", ekspluatāciju, jo šobrīd šīs telpas nav pieņemtas ekspluatācijā, informē Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Kristīne Pētersone.
Rīgas pilsētas būvvalde aptur Palladium darbību

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja vietnieks Inguss Vircavs atzīst: „Šis ir gadījums, kad būvētājs apzināti rupji pārkāpj Būvniecības likumu un ekspluatē telpas ar ietilpību vairāk kā 1000 cilvēkiem, zinot, ka iekšējā ugunsdzēsības sistēma nav pieslēgta ūdens padevei un gadījumā, ja izceļas ugunsnelaime, būtu apdraudēta apmeklētāju dzīvība. Pieņemot būvi ekspluatācijā, tiek izvērtēti veiktie darbi atbilstoši būvprojektā paredzētajam, kā arī ņemti vērā nepieciešamo institūciju atzinumi. Šajā gadījumā neskatoties uz to, ka būvētājs ir izpildījis visus būvprojektā plānotos darbus, nedrīkst klaji ignorēt to, ka nav saņemts Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta saskaņojums ēkas ekspluatācijai. Kā zināms viss ir kārtībā, kamēr nav notikusi nelaime. Vai tiešām biznesa interešu vārdā drīkst riskēt ar cilvēku dzīvībām?"

Būvniecības likuma 17.pants nosaka, ka būvi, tās daļu vai telpu grupu izmanto tikai atbilstoši projektētajām funkcijām un vienīgi pēc tās pieņemšanas ekspluatācijā. Būves pieņemšanu ekspluatācijā ierosina pasūtītājs vai būvētājs, iesniedzot Būvvaldē dokumentus, apliecinājumu par būves gatavību ekspluatācijā un nepieciešamos saskaņojumus no citām institūcijām, līdz šim brīdim šāda informācija nav iesniegta un patvaļīga ēkas ekspluatācija ir pārkāpums. Par patvaļīgu ēkas ekspluatāciju ir informēti atbildīgie dienesti – Rīgas pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Valsts darba inspekcija.

Atgādinām, ka koncertzāle Palladium tika atklāta 28. septembrī. Līdz šim tajā ir koncertējuši tādi mūziķi kā Džeimss Blants, Kaiser Chiefs, Anna Kalvi, Iļģi.

Foto: Koncertzāles Palladium atklāšana. Foto (c) Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV