Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Noslēgusies ierakstu iesniegšana "Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvai"

EasyGet.lv, 13.12.2011. 14:59

9. decembrī noslēgusies mūzikas ierakstu iesniegšana vērtēšanai "Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai", kas notiks 2012. gada 28. februārī Latvijas Nacionālajā operā. Šogad vērtēšanai iesniegti vairāk nekā 60 albumi, taču kopējais iesniegto albumu, dziesmu un videoklipu skaits pārsniedz 150. Pretendenti uz balvu katrā no nominācijām būs zināmi 5. janvārī, informē Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienības (LaMPA) pārstāve Agrita Bikaviņa.
Noslēgusies ierakstu iesniegšana "Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvai"

Visvairāk ierakstu šogad izdoti akadēmiskās, instrumentālās un alternatīvās mūzikas žanrā, taču nepietiekams ierakstu skaits šogad iesniegts trīs nominācijās - labākais kantrī, hiphop un deju mūzikas albums. Vienīgais iesniegtais kantrī mūzikas albums pievienots šlāgermūzikas nominācijai, deju mūzikā tiks izvirzīta labākā dziesma, savukārt hiphop nominācija šogad tiek atcelta.

Diemžēl šī situācija tikai daļēji atspoguļo kopējo ainu LaMPA katru gadu ne vien izsludina ierakstu iesniegšanu, bet arī seko līdzi izdotajiem ierakstiem un par ierakstu iesniegšanu informē producentus personīgi. Taču lēmums - iesniegt vai neiesniegt albumu vērtēšanai - pieder ierakstu producentiem.

Lai padarītu dalību Gada Balvā iespējamu katram, kas to vēlas, jau trīs gadu ierakstus var iesniegt arī elektroniskā formātā, tos augšupielādējot uz servera. Pirmos gadus šī iespēja guva lielu atsaucību, taču šogad elektroniski iesniegto ierakstu skaits ir samazinājies - lielākā daļa mākslinieku izvēlējušies izdotos albumus iesniegt CD formātā, tādējādi dodot žūrijai iespēju pilnībā izvērtēt albuma skaņu, kā arī dizainu - arvien vairāk ierakstu tiek iesaiņoti interesantos un netradicioālos veidos.

Visi iesniegtie ieraksti tiks nodoti izvērtēšanai žūrijai, kuru pārstāv ap 50 dažādu nozaru pārstāvji. Vērtēšana notiks līdz pat Ziemassvētkiem, kad rezultāti tiks iesniegti apkopošanai auditorkompānijai BDO.

Pirmie rezultāti no auditorkompānijas būs zināmi 5.janvārī, kad īpašā preses konferencē tiks paziņoti pieci pretendenti uz balvu katrā no nominācijām. Pasākumu vadīs Fredis un sagaidāmi arī daži muzikāli priekšnesumi.

Žūrijas sastāvs un pilns iesniegto ierakstu saraksts publicēts "Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvas" mājaslapā http://www.gadabalva.lv/.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV